Marian Lupu a efectuat o vizită la Kiev. Vezi cu cine s-a întâlnit
23 Februarie 2017 13:02
În perioada 19-21 februarie, copreședintele Adunării Parlamentare a Parteneriatului Estic, Marian Lupu a efectuat o vizită la Kiev, transmite Democracy.MD.

Agenda vizitei a inclus întrevederi cu Irina Herashchenko prim-vicepreședintele Radei Supreme a Ucrainei, cu Hanna Hopko, președintele Comitetului pentru Afaceri Externe a Radei Supreme, cu Maria Ionova, președintele ad-interim al Comitetului pentru Integrare Europeana a Radei Supreme şi cu Boris Tarasiuk, șeful delegației Ucrainei la AP EURONEST.

În cadrul întrevederilor, Lupu i-a informat pe oficialii din Ucraina despre rezultatele vizitei pe care a avut-o la Bruxelles.

„Am coordonat acțiunile de dinamizare și eficientizare în acordarea sprijinului necesar statelor Parteneriatului Estic, în special statelor semnatare a Acordului de Asociere cu UE. Toți interlocutorii au apreciat înalt abordările concrete, pragmatice a copreședinției moldovenești la AP EURONEST. Concomitent am discutat necesitatea promovării unor acțiuni comune în dialogul cu UE, acțiuni în realizarea agendei europene a Moldovei și Ucrainei", a precizat copreședintele Adunării Parlamentare a Parteneriatului Estic

În cadrul discuțiilor, părțile au reiterat poziția de sprijin reciproc a suveranității și integrității teritoriale a ambelor state.

Împreună cu Rebecca Harms, copreședintele EURONEST din partea Uniunii Europene, Marian Lupu a participat la ședința grupului de lucru privind regulile de procedură. Ca urmare a ședinței, au fost propuse noi prevederi în desfășurarea activității Adunării Parlamentare, care să asigure un randament mai înalt pe viitor.

Potrivit lui Marian Lupu, modificările decise urmează să fie aprobate la ședința Biroului AP EURONEST care se va desfășura la sfârșitul lunii mai la Chișinău.

Comentarii: 0  
 
TAGURI