Marian Lupu: „Integrarea în Uniunea Europeană este calea care poate asigura un viitor liniștit și bun pentru cetățenii Republicii Moldova”
1 Septembrie 2016 11:48
Președintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, candidatul democraților la prezidențiale, vine cu un mesaj puternic proeuropean în fața societății. Politicianul susține că trebuie să mergem pe o cale europeană, pentru că integrarea în UE poate asigura un viitor liniștit și bun pentru cetățenii Republicii Moldova.

„Acordul de Asociere RM-UE este proMoldova și în beneficiul Moldovei și nicidecum nu este îndreptat împotriva dezvoltării și consolidării relațiilor de colaborare și cu partenerii noștri din Est: Federația Rusă, Belarus, Kazahstan, Azerbaidjan, Georgia ș.a. Țările vecine, România și Ucraina au un loc aparte în relațiile noastre – așa au vrut geografia, istoria și bunul Dumnezeu. Doar aceasta este calea, care ne poate asigura un viitor liniștit și bun pentru cetățenii Republicii Moldova”, a declarat liderul PDM.

În cadrul unui briefing de presă susținut astăzi la sediul PDM, Marian Lupu a declarat că crede în Republica Moldova și în viitorul ei, exprimând mândria de a fi cetățean moldovean. „Sunt mândru de faptul că m-am născut aici, trăiesc aici, am întemeiat aici o familie pe care o iubesc nespus de mult! Moldova este o țară minunată! Avem multe lucruri de care putem fi mândri”, a spus candidatul PDM.

Liderul democrat a precizat că Moldova trebuie adusă la nivelul standardelor ţărilor europene: „Acest lucru este posibil numai dacă implementăm standardele şi modelele europene. E nevoie de locuri de muncă, mai multe, mai sigure, mai bine plătite. Moldova trebuie să ajungă la prosperitate economică. Suntem obligaţi să găsim resursele de investiţii, tehnologii, bune practici pentru a crea condiţii civilizate pentru angajaţi. Toate acestea vin din viaţa şi practicile europene. Noi trebuie să amplificăm cursul nostru şi să atragem de zeci de ori mai multe surse de dezvoltare. Proiectul european pentru Republica Moldova este prioritatea noastră majoră".

Liderul democrat a punctat în mesajul său faptul că actualul Guvern a asigurat stabilizarea situației în Republica Moldova după un șir de crize. Marian Lupu s-a angajat să lupte pentru ca moldoveni să trăiască mai bine, tinzând spre standardele europene, dar și pentru a reda oamenilor speranța și încrederea „în ziua noastră de azi și de mâine”. Președintele PDM s-a declarat un adept al construcției și un adversar hotărât al războiului politic.

Liderul PDM şi-a anunţat şi priorităţile pentru perioada următoare, înainte să ceară susţinerea oamenilor, în ziua scrutinului.

Marian Lupu a enunțat viziunea lui despre viitor, exprimată „prin creșterea economiei și crearea locurilor de muncă, prin asigurarea condițiilor sociale pentru familii, mai ales pentru femei și copii, prin eradicarea flagelului corupției și prin modernizarea țării și a serviciilor publice pentru cetățeni”.

După declarația de asumare a candidaturii, Marian Lupu a mers împreună cu colegi din partid la sediul Comisiei Electorale Centrale pentru înscrierea Grupului de inițiativă în vederea susținerii candidaturii sale prezidențiale.

Comentarii: 2  
veaceslav 1 Septembrie 2016 13:48
0 (0)
In cugetarile mele, in primul rand, ma gandesc: ok avem o problema, lumea pleaca la munca peste hotare, si trebuie de actionat tinand cont de aceasta realitate. Dar la alegerea vectorului, intrebarea pe care mi-o pun este: cate embargouri politice si piedici ne-au pus europenii pana acuma spre deosebire de rusi? Asta conteaza.
Radion 1 Septembrie 2016 15:34
0 (0)
Si oare ce, Lupu chiar are de gind ca pina in 2019 sa avem cerere de aderare la UE? Pai daca e asa si va continua cursul european, are inca un vot din partea mea.
 
TAGURI