DOC // Intellect Group a făcut public un nou sondaj de opinie privind situația politică din Republica Moldova
8 Iulie 2016 15:30
Se apropie alegerile parlamentare şi fiecare cetăţean al Republicii Moldova stă în faţa unei opțiuni pe care trebuie s-o facă. Cu acest prilej, compania Intellect Group a prezentat astăzi un nou sondaj de opinie socio-politic, informează Democracy.MD.

Astfel, în cadrul sondajului realizat, respondenții au fost întrebați despre cele mai mediatizate teme din prima perioada a anului 2016, și anume: alegerile Anticipate, alegerile prezidențiale, numărul mare al partidelor politice și fuzionarea acestora, formarea majorității Parlamentare  și alegerea Guvernului Filip.

Potrivit datelor sondajului, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, Partidul Socialiștilor rămâne favorit în cursa electorală și ar acumula 17, 7 % din sufragii. Pe locul doi se clasează Partidul Nostru care ar fi votat de 15, 1 la sută din alegători, iar pe locul trei vine formațiunea Maiei Sandu care ar acumula 13 % din voturi. Partidul Nostru (Renato Usatîi) – 12%, PCRM – aproape 9%, Partidul Democrat și Partidul Demnitate și Adevăr câte 8,4%.

Politicianul care se bucură de cea mai mare încredere din partea populației este liderul Partidului „Acțiune și Solidaritate”, Maia Sandu.

Astfel, în Maia Sandu și-au exprimat încrederea 30% dintre respondenți, fiind urmată  de Renato Usatîi – 29%, Igor Dodon – 27% și Pavel Filip – 24%.

Fostul premier Vlad Fiat a ajuns la coada clasamentului la capitolul încredere cu un rating de 6%, mai mic decât al lui Mihai Ghimpu.

Aș vrea să reamintesc, ca un fel de confirmare a credibilității cercetărilor Intellect Group, de sondajele precedente ce au putut fi confirmate prin alegerile din UTA Găgăuzia și alegerile locale – mun. Chișinău, mun. Bălți o. Orhei. Sondajul Intellect Group a arătat că Irina Vlah câștigă din primul tur – peste două săptămâni rezultatele alegerilor confirmă acest lucru, la fel ca și rezultatele celorlalte sondaje”, a declarat Ian Lisnevschi, directorul companiei Intellect Group.

Sondajul a fost realizat în perioda 11-24 iunie 2016, pe un eșantion de peste 1800 de persoane, în 35 de localități.

Precizăm că, din luna septembrie, pe lângă portaluri informaționale compania Intellect Group va monitoriza șiștirile a 5 posturi TV care se bucură de cea mai mare încredere.

Previous Next
Comentarii: 0  
 
TAGURI