Ilan Șor: Anul acesta va fi plin de activități și cu multe provocări
4 Martie 2016 18:05
Primarul orașului Orhei, Ilan Șor, și-a prezentat astăzi raportul pentru primele luni de activitate, precum și planul de acțiuni pentru anul 2016.

Edilul a promis orheenilor că va repara parcul, scena, va continua să deschidă magazine sociale, terenuri de joacă pentru copii și va înverzi orașul.

În raportul său, Șor a menționat că vrea să transforme întreprinderile orășenești din Orhei într-un holding, scopul acestor întreprinderi va fi să aducă profit în bugetului orașului.

„În Moldova, noi vom oferi primii un exemplu cum întreprinderile orășenești pot aduce profit și pot fi transformate în afaceri”, a menționat primarul Orheiului în discursul său.

Potrivit lui Șor, anul acesta va fi plin de activități, dar și cu multe provocări, pentru care va trebui să depună eforturi ca să dezvolte orașul.

„Infrastructura și reparația drumurilor reprezintă o prioritate pentru orașul Orhei. Astfel, în acest an circa 40 de străzi din cartierele Orhei vor intra în reparție începând cu luna aprilie. Pentru aceasta, în oraș va fi adusă o uzină de producere a asfaltului de calitate, astfel vor fi optimizate costurile și în plus vom putea oferi noi locuri de muncă pentru orășeni cu salarii decente”, a subliniat primarul.

Înverzirea orașului este un alt proiect pe care l-a menționat primarul de Orhei.

„Îmi doresc ca orașul nostru să fie carte de vizită a Republicii Moldova. Astfel, începând cu această lună vor fi înverzite cu flori mai multe sensuri giratorii din oraș. Totodată vor fi reamenajate scuarele din Orhei. Începând cu a doua jumătate a lunii martie vom continua reparația parcului, care va corespunde tuturor standardelor europene. Va fi reparată scena, unde vor fi susținute concerte”, a accentuat Șor.

De asemenea, Șor promite că în anul curent vor fi construite alte 25 terenuri de joacă pentru copii, în 2015 fiind instalate 10. Totodată, vor mai fi deschise alte trei magazine sociale și un azil pentru câini.

Comentarii: 0  
 
TAGURI