Italia este dispusă să susţină Republica Moldova în promovarea reformelor şi să valorifice potenţialul relaţiilor bilaterale
22 Februarie 2016 16:30
Prim-ministrul Pavel Filip l-a primit, astăzi, pe Ambasadorul Italiei în Republica Moldova, Enrico Nunziata. În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au discutat aspectele principale ale cooperării dintre Republica Moldova şi Italia în diverse domenii, se arată într-un comunicat al Guvernului.

În acest context, prim-ministrul a apreciat faptul că relaţiile între cele două state, bazate pe raporturi tradiţionale de prietenie, continuă să se dezvolte ascendent mai bine de 24 de ani şi a exprimat interesul Republicii Moldova pentru intensificarea dialogului politic.

„Italia este un promotor activ al intereselor Republicii Moldova în efortul de modernizare şi de aliniere la standardele europene şi ne dorim continuarea acestei colaborări”, a declarat prim-ministrul.

Pavel Filip a reiterat interesul Guvernului Republicii Moldova pentru semnarea Acordului de cooperare bilaterală în domeniul securităţii sociale cu autorităţile italiene, ţinând cont de numărul mare de muncitori moldoveni în Italia şi în contextul realizării obiectivului de protejare a intereselor comunităţii moldovenilor aflaţi peste hotare.

La rândul său, Ambasadorul Italiei la Chișinău, Enrico Nunziata a menţionat că ţara sa este dispusă să susţină Republica Moldova în promovarea reformelor şi să valorifice potenţialul relaţiilor moldo-italiene în domenii prioritare. 

De asemenea, în cadrul întrevederii s-a discutat despre necesitatea impulsionării cooperării economice şi investiţionale, inclusiv prin reluarea forumurilor economice, care au devenit tradiţionale şi care reprezintă o bună ocazie pentru dezvoltarea dialogului între instituţiile şi mediul de afaceri din Republica Moldova cu partenerii italieni. 

Comentarii: 0  
 
TAGURI