Ghimpu: Partidul Liberal va ține Republica Moldova departe de influența Rusiei
8 Februarie 2016 18:30
Partidul Liberal a ales să continue cursul european și să se distanțeze de interesele imperiale ale Federației Ruse. Declarațiile aparțin liderului liberal Mihai Ghimpu, care duminică a avut o întrevedere cu aleșii locali de la Orhei.

„Pentru Rusia alegerile parlamentare anticipate ar fi fost o oportunitate de a readuce Moldova în sfera sa de influenţă. Aceste planuri puteau fi zădărnicite doar prin crearea unei majorităţi stabile și prin învestirea în funcţie a unui Guvern pr-european. Anume asta am și făcut noi, liberalii”, a subliniat Mihai Ghimpu.

„Noi nu am avut decât două opțiuni: fie mergem la alegeri anticipate, cu riscul de a declanșa un haos și mai mare și de a pune țara pe brânci, lăsând oamenii fără pensii și salarii, fie susținem un Guvern care va încerca să scoată țara din această criză profundă și să readucă treptat lucrurile într-o albie a normalității. Noi am ales să continuăm cursul european și să ne distanțăm de interesele imperiale ale Federației Ruse, iar peste un timp oameni vor conștientiza, că Partidul Liberal a procedat corect”, a declarat Ghimpu la ședința Consiliului Teritorial Orhei a Partidului Liberal.

După cum informează Democracy, la eveniment au participat și Roman Boțan, deputat PL, Sergiu Miron, Președintele OTPL Orhei, Președinții organizațiilor locale PL din raion, primari și consilieri raionali din partea PL.

Roman Boțan a vorbit despre perioada dificilă prin care trece Republica Moldova și a acuzat liderii protestatari că încearcă cu orice preț să meargă în alegeri anticipate.

„Prea abil manevrează troica adunată în piață cu cei sinceri, chiar și cu combatanții, cei care au luptat contra agresiunii rusești din anul 1992. Pentru ce? În esență pentru anticipate, știind că rezultatul scrutinului le va fi acum favorabil. Profitând de supărarea oamenilor față de unii “pro-europeni” bănuiți de furtul miliardului, durerea acestora este exploatată de cei care săptămânal zboară la Moscova și la Frankfurt pentru indicații”, a spus Boțan.

Președintele PL a vorbit în fața celor prezenți despre situația politică din republică, despre decizia luată la Consiliului Republican al PL din data de 10 ianuarie, prin care formațiunea a decis participarea la formarea majorității parlamentare, pentru a evita alegerile anticipate, alegeri, care ar fi însemnat un risc pentru securitate și ar fi declanșat haos, dezordine și instabilitate.

„Votul deputaţilor liberali pentru noul Guvern i-a determinat pe unii să arunce cu noroi în Partidul Liberal şi să vină cu tot felul de acuzaţii şi presupuneri, care mai de care mai halucinante. Campania de intimidare a deputaţilor liberali şi de manipulare a opiniei publice a fost atât de acerbă încât nici nu se putea vorbi de forţa argumentelor.

Mihai Ghimpu a menționat că Partidul Liberal a fost tot timpul un partid care a pledat pentru integrarea europeană și națională a Republicii Moldova.

Comentarii: 0  
 
TAGURI