Marian Lupu: Decretul a fost emis cu grave lacune juridice. Prin această decizie se urmărește provocarea alegerilor anticipate
14 Ianuarie 2016 23:25
Liderul PDM, Marian Lupu susține că prin desemnarea candidaturii lui Ion Păduraru la funcția de premier se urmărește provocarea alegerilor anticipate. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune „Publika TV”.

Potrivit democratului, decretul a fost emis cu grave lacune juridice și prin această decizie se urmărește „împingerea Republicii Moldova spre anticipate”.

„Dacă până la 29 ianuarie problema învestirii guvernului se rezolvă avem trei ani de stabilitate. Iar dacă nu se reușește intenționat, ar însemna că Republica Moldova cade într-o gaură neagră nu doar politică dar și socială și economică”, a spus liderul democraților.

Lupu menționează că la emiterea decretului, Nicolae Timofti nu a ținut cont nici de existența majorității parlamentare, nici de necesitatea consultării fracțiunilor parlamentare.

„Acest candidat nu întrunește nu doar condițiile regulamentare ce țin de consultări obligatorii cu fracțiunile, dar sunt și lacune de ordin juridic”, a declarat liderul PDM.

Democracy.md precizează că astăzi a expirat termenul dat de șeful statului Nicolae Timofti majorității parlamentare pentru a desemna un alt candidat la funcția de prim-ministru.

Deputații au insistat asupra candidaturii lui Vladimir Plahotniuc, însă Timofti a respins această propunere. 

Comentarii: 0  
 
TAGURI