Protestatarii din scuarul Teatrului de Operă și Balet: Cetățenii Moldovei au azi o speranță
13 Ianuarie 2016 14:04
Cetățenii Moldovei au azi o speranță: există o majoritate parlamentară clară, o majoritate parlamentară legitimă, care a propus un candidat pentru funcția de prim-ministru, un candidat democrat. De această părere sunt protestatarii din scuarul Teatrului de Operă și Balet.

Potrivit oamenilor, Moldova este azi în criză economică, dar această criză nu se poate rezolva dacă nu ne clarificăm cu criza politică.

„Avem azi o soluție la criza politică. Avem azi 56 de deputați în Parlamentul Republicii Moldova, deputați care au creat o coaliție în numele interesului național. Sunt 56 de oameni dispuși să susțină un guvern prostabilitate, un guvern proreforme, un guvern proeuropean. Și sunt șanse ca acestora să li se alăture și alți deputați”.

Manifestanții cer formarea rapidă a unui nou guvern, care să pună ordine în țară și să înceapă să rezolve problemele țării.

„Sunt aici oameni din toată țara, oameni serioși, oameni care mai mult muncesc și mai puțin vin la mitinguri. În numele lor și în numele milioanelor de moldoveni care vor liniște în țară, trebuie să terminăm cu criza politică și să dăm țării un nou guvern”.

„Oameni buni, Moldova a pierdut mult de pe urma crizei economice și de pe urma crizei politice. Ne trebuie un guvern solid, care să înceapă din prima zi dialogul cu partenerii de dezvoltare. Ne trebuie un guvern care să reducă risipa din administrație, să elimine furturile și să conducă țara spre creștere economică. E timpul pentru un guvern care să întărească mult legăturile noastre cu Uniunea Europeană, astfel încât vectorul european al țării să nu mai fie pus la îndoiala cu fiecare nou rând de alegeri. E timpul pentru un guvern care să se preocupe mai mult de raioanele noastre, să dea fondurile necesare pentru dezvoltare locală”, opinează protestanții.

Democracy.MD precizează că mii de cetățeni din toată țara au ieșit astăzi la un protest de amploare pentru a cere crearea cât mai rapidă a unui Guvern. 

Comentarii: 0  
 
TAGURI