Politicienii despre plecarea lui Sîrbu din PCRM. Dodon: Nu este un act de trădare. Reşetnicov: Îmi este jale de această persoană
12 Decembrie 2012 12:29
4256 0 epresa.md
Astăzi, Sergiu Sîrbu a anunţat că părăseşte Partidul Comuniştilor din Republica Moldova.

Astăzi, Sergiu Sîrbu a anunţat că părăseşte Partidul Comuniştilor din Republica Moldova.

Această decizie a fost salutată de fostul comunist, Igor Dodon. Liderul PSRM scrie pe pagina sa de facebook, că părăsirea PCRM este nu un act de trădare, ci un act de luciditate politică. „Este alogic să te ţii cu mâinile de o epavă care se duce la fund şi căpitanul căreia n-a vrut să-i fie reparată şi modernizată nava. Consider că am dat dovadă de clarviziune atunci când am părăsit PCRM anul trecut, iar alţi colegi în sfîrşit înţeleg şi eu justeţea pasului nostru şi ne urmează exemplul”, a subliniat acesta.

Pe de altă parte, fostul său coleg de partid, Mark Tkaciuk, într-o postare pe acelaşi site de socializare scrie că Sergiu Sîrbu este “o nouă achiziţie a lui Plahotniuc” . „Această nouă achiziţie strălucită a lui Plahotniuc trebuie să demonstreze tuturor că el real poate cumpăra orice. Dar sufletele vii la vânzare se transformă în moarte. Experienţa fostelor tranzacţii este o dovadă în acest sens”, scrie Mark Tkaciuk.

De aceeaşi părere este şi Artur Reşetnicov,  care susţine că Sîrbu a  fost cumărat. ”În loc să fie competiţie de idei, are loc o competiţie de saci, cu propuneri cinice şi acaparări cinice din interiorul Alianţei. Este regretabil. Îmi este jale de această persoană, care a fost supusă acestui proiect cinic. Anunţurile de a pleca sunt identice şi sunt tipărite la acelaşi calculator. Situaţia este gravă. Alianţa este gata să discrediteze şi să forţeze deputaţii să părăsească partidul”, a declarat Reşetnicov pentru publika.md.

Potrivit aceleiaşi surse, fostul consilier al lui Vladimir Voronin, în perioada când acesta a fost preşedintele ţării, Valeriu Reniţă, nu se arată surprins de plecarea lui Sergiu Sîrbu din PCRM. Totodată, acesta susţine că Sîrbu ar putea fi absorbit de un partid de stânga, care acum se află în Parlament. ”Vor fi absorbiţi de un partid mai puternic. Un partid care acum este în Parlament. Cred că majoritatea ar migra spre Partidul Democrat. Cei care au cu adevărat idei de stânga, vor căuta un adăpost de stânga”, a mai menţionat acesta.

De asemenea, Mihai Godea, deputat neafiliat, a declarat că PCRM este în derivă. “Sergiu Sîrbu este unul din cei mai pregătiţi deputaţi din corpul legiutor al ţării. A fost o piesă grea în PCRM. Plecarea lui cred că va afecta viitorul formaţiunii”, a declarat acesta.

La rândul său, şi liderul fracţiunii parlamentare a Partidului Liberal Democrat, Valeriu Streleţ, crede că Sergiu Sîrbu a părăsit Partidul Comuniştilor pentru căvede viitorul Moldovei în Uniunea Europeană, nu în Uniunea Euroasiatică. ”Nu cred că este vorba despre careva târguri. Sergiu Sîrbu vede strategic viitorul Moldovei în Uniunea Europeană, pentru că este o persoană de factură mai nouă, probabil că este un dezacord cu opţiunea PCRM, care vrea în Uniunea Euroasiatică”, a declarat Streleţ, potrivit sursei.

 

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI