Lupu: Dacă Timofti va înainta un candidat la funcția de premier împotriva întregului Parlament, va declanșa o criză și alegeri anticipate
15 Decembrie 2015 15:05
Președintele PDM, Marian Lupu spune că șeful statului va fi direct responsabil de criza din țară și alegeri anticipate dacă va face o nominalizare abuzivă a unui candidat la funcția de premier, neagreată de partide și care nu va avea susținerea necesară în Parlament. Politicianul crede că în asemenea situație, Nicolae Timofti fiind conştient de situaţia dezastruoasă pe care o creează, „nu mai reprezintă ţara, ci un partid sau un grup de interese‎”.

„După ce preşedintele va face o nominalizare împotriva întregului Parlament aproape, după ce va bloca definitiv negocierile dintre partidele pro europene, după ce va arunca ţara în anticipate, vom avea un preşedinte responsabil direct de declanşarea anticipatelor şi criza pe care o provoacă. Iar un preşedinte care face asta fiind conştient de situaţia dezastruoasă pe care o creează, nu mai reprezintă ţara, ci un partid sau un grup de interese”, a declarat Lupu într-un interviu pentru Infotag.‎

Lupu mai susține că dacă preşedintele Timofti face această primă nominalizare ştiind că acest candidat nu va fi votat de 51 de deputați, ştiind că se pierd două săptămâni pentru discuţii inutile cu partidele, atunci nu mai este loc de a doua nominalizare, iar Republica Moldova va avea alegeri anticipate.

Referitor la candidatura lui Ion Sturza pentru funcția de premier, președintele PD spune că păpuşarii care stau în spatele ei ştiu şi ei că nu va fi votată această candidatură, dar îl folosesc pe Sturza pentru un joc de imagine şi pentru răzbunare. “Îl vor pune să facă un program frumos de guvernare, să se plimbe pe la televiziuni să spuna că iată ce frumos putea conduce guvernul, dar un program care ar fi imposibil de aplicat, care va fi făcut de ochii lumii, pentru spectacol”, a menționat Lupu.

Comentarii: 0  
 
TAGURI