Vlad Filat a întrerupt greva foamei „din motive de sănătate" în timp ce DIP spune că nu există motive de îngrijorare
14 Decembrie 2015 15:36
Fostul premier Vlad Filat, bănuit într-un dosar de corupție și trafic de influență a renunțat luni la greva foamei, însă motivele acestei decizii nu sunt cunoscute.

Decizia a fost luată la insistenţa familiei şi avocaţilor, dar şi la recomandarea medicilor, întrucât starea de sănătate şi epuizarea fizică nu mai permit continuarea acestei metode de protest, susțin avocații săi citați de portalul deschide.md.

Pe de altă parte, Departamentul Instituțiilor Penitenciare susține că starea de sănătate a lui Filat a fost monitorizată permanent și nu există motive de îngrijorare. „În urma examinării stării de sănătate al prevenitului Vladimir Filat, medicii din cadrul instituției de detenție au apreciat ca satisfăcătoare starea de sănătate a acestuia”.

Menționăm că, pe parcursul aflării lui Vladimir Filat în greva foamei, Departamentul Instituțiilor Penitenciare a întreprins toate măsurile care se impun în astfel de situații, asigurându-i asistența medicală necesară, în conformitate cu procedurile care se aplică în astfel de situații”, se arată într-un comunicat al instituției.

Astfel, nu este clar motivul care l-a făcut pe Vlad Filat să renunțe la greva foamei. Nu au fost clar explicate nici motivele pentru care a declarat greva foamei. Avocații săi au reclamat condițiile de detenție, dar din declarațiile unor martori reiese că Vlad Filat beneficiază de condiții mult mai bune decât ale altor deținuți.

Comentarii: 0  
 
TAGURI