24 de ani de la formarea Trupelor de Carabinieri
12 Decembrie 2015 13:00
11 decembrie 2015,  în unitatea 1001  a DTC a fost organizată o ceremonie festivă care, în mod oficial, a început cu introducerea drapelului de luptă de către militarii din garda de onoare, după care a urmat Orchestra-Model cu interpretarea Imnului de stat.

''Apreciez efortul pe care îl depune întregul efectiv al Trupelor de Carabinieri pentru îndeplinirea atribuţiilor, exprimându-mi tot respectul şi recunoştinţa pentru veteranii noştri, ce au contribuit la educarea mai multor  generaţii de militari care, cu onoare și devotament, asigură ordinea constituțională și liniștea cetățenilor RM. Creşterea în acest an a numărului întrunirilor cu participarea unui public numeros, cu impact deosebit asupra climatului de ordine şi siguranţă publică, a impus noi adaptări pentru efectivul de Carabinieri, atât pe plan organizatoric, cât şi operațional. Pentru asigurarea unui climat de normalitate în cadrul desfăşurării activităţilor cu public numeros, efectivul DTC a exercitat  cu succes misiuni de asigurare a ordinii publice, au fost prevenite și combătute fapte antisociale. În prezent, Departamentul Trupelor de Carabinieri se află în proces de reformare, prin care se doreşte atingerea unui grad înalt de profesionalizare, optimizarea capacităţii de acţiune, crearea parteneriatelor în scopul atragerii asistenţei tehnice externe, precum și afilierea Carabinierilor la standarde europene.'', a menționat Oleg Balan, ministrul Afacerilor Interne.

Mesaje de felicitare  adresate  efectivului DTC au rostit Ambasadorul Franței în Republica Moldova, Pascal Vagogne și Ambasadorul Italiei, Enrico Nunziata.

Viceministrul afacerilor interne, comandantul trupelor de carabinieri, colonel Veaceslav Ceban a mulțumit tuturor militarilor pentru profesionalismul şi dăruirea cu care își îndeplinesc misiunile: “Fiecare dintre Dumneavoastră reprezintă un garant al ordinii constituţionale şi am încredere că, ori de cîte ori vă aflaţi în mijlocul evenimentelor, veţi asigura liniştea cetăţenilor cu onoare şi devotament.”

În cadrul festivităţii, Carabinierii au demonstrat diverse procedee ale iscusinţei militare. Cu ocazia sărbătorii cei mai destoinici militari ai DTC  au fost menţionaţi cu Diplome ale  Guvernului, diplome de onoare ale MAI și DTC, au fost avansaţi în grade speciale.

Tradițională pentru acest eveniment a fost depunerea de flori la monumentul celor care au trecut în neființă luptînd pentru Patrie.

La eveniment  au participat invitați de la misiuni diplomatice, reprezentanți ai autorităților centrale partenere, primii conducători ai DTC,  veterani de război, conducători ai structurilor   aparatului central  al ministerului și  ai subdiviziunilor subordonate MAI,

12 decembrie este ziua în care se celebrează 24 de ani de la formarea Trupelor de Carabinieri și, totodată, se aduce omagiu eroilor căzuți pe câmpul de luptă întru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova. Trupele de Carabinieri  constituie principala instituție specializată în apărarea obiectivelor și misiunilor diplomatice, a gestionării ordinii publice și elucidării consecințelor calamităților naturale.

Comentarii: 0  
 
TAGURI