Andrei Năstase: Liderii Platformei DA, membrii mișcării de protest și agenții economici sunt supuși presiunii din partea organele de drept
9 Decembrie 2015 11:30
Liderii Platformei Civice Demnitate și Adevăr au declarat despre presiuni asupra acestora din partea organelor de drept. În cadrul unei conferințe, Andrei Năstase a vorbit despre faptul că participanții la mișcarea de protest sunt intimidați, hărțuiți și interceptați telefonic.

Vorbind în numele Consiliului Marii Adunări Naționale, Andrei Năstase a spus că liderii Platformei DA, membrii mișcării de protest și agenții economici suspectați de simpatie față de protestatari, sunt supuși presiunii din partea organele de drept, care, potrivit lui Năstase, sunt controlate de oligarhi și politicieni corupți.

”Fără a lua în calcul drepturile constituționale ale cetățenilor, angajații instituțiilor de drept recurg la tehnici murdare de filare și interceptare a convorbirilor telefonice, de intimidare a membrilor PCDA, a membrilor Consiliului Marii Adunări Naționale, a agenților economici și a participanților la acțiunile populare de protest. Acțiuni, ce au zguduit din temelii clasa politică coruptă din Republica Moldova”, - a declarat Năstase.

Potrivit liderilor protestelor, au fost deschise cel puțin două cauze penale împotriva protestatarilor în materiale sunt acuzații de revolte și ciocniri violente cu colaboratorii de poliție. Vorbim despre evenimentele din 4 octombrie, atunci când susținătorii Platformei DA au încercat să intre în clădirea Parlamentului și a Global Business Center și pichetul de la ANRE din 6 octombrie.

Andrei Năstase a spus că informațiile despre persecuția protestatarilor a ajuns la liderii Platformei DA "din partea surselor credibile din cadrul Ministerului de Interne".

Comentarii: 0  
 
TAGURI