Deputat găgăuz: ”Referendumul” de la Comrat este o dezinformare organizată de PCRM
2 Decembrie 2012 14:46
3640 0 Hot News
Un referendum privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea vamală Rusia-Belarus-Kazahstan ar fi imposibil, pentru că ar încălca legislaţia, declară Ivan Burgudji, preşedintele Comisiei pentru drepturile omului din cadrul Adunării Populare de la Comrat. Deputatul găgăuz combate dezinformarea lansată în presă de către colegii săi din partea PCRM, cum că Adunarea Populară ar fi votat unanim în primă lectură un asemenea proiect de lege.
Este o provocaţie, spune Ivan Burgudji în finalul unui comentariu publicat pe site-ul enigagauziya.md al Noii Găgăuzii, mişcare ce a aderat recent la Partidul Democrat din Moldova.
Şi conducerea Adunării Populare a difuzat un comunicat oficial pentru a corecta manipulările din presă, organizate de PCRM în scopul de a obţine dividende politice şi de a crea tensiuni în regiunea găgăuză. Serviciul de presă al instituţiei confirmă că s-a luat act de iniţiativa comuniştilor cu privire la un eventual referendum consultativ pe tema aderării Republicii Moldova la Uniunea Vamală, dar precizează că aceasta a fost remisă spre examinare în comisiile permanente ale Adunării Populare. În mass-media s-a dat un fals, cum că proiectul ar fi fost examinat în primă lectură şi că ar fi fost fixată data de 3 februarie 2013 pentru organizarea referendumului, se arată în comentariu.

Înainte de a discuta perspectiva acestei propuneri, ar trebui de avut în vedere precizările făcute de Ivan Burgudji, care spune că nici o iniţiativă nu poate fi examinată şi adoptată la şedinţa plenară fără a fi examinată în prealabil de comisiile permanente şi fără a avea aviz pozitiv din partea acestora.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI