Vladimir Putin cere unirea forţelor pentru a ajuta refugiaţii şi a combate terorismul
16 Noiembrie 2015 13:30
Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat ieri, 15 noiembrie, că pentru a ajuta milioane de oameni care au rămas fără case şi pentru a combate terorismul este necesară consolidarea forţelor la nivel mondial, transmite agenţia TASS.

Potrivit sursei citate, Putin se află de duminică în Antalia, Turcia, pentru a participa la summitul G20 care va dura două zile. În cadrul unei întruniri neformale cu liderii ţărilor BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud), preşedintele rus a declarat că „toţi am văzut scenele de groază care au avut loc recent la Paris”.

„Noi înţelegem foarte bine că pentru a reuşi să combatem terorismul şi pentru a ajuta milioanele de oameni rămaşi fără case este necesară consolidarea forţelor întregii comunităţii mondiale”, a menţionat Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin a mai precizat că manifestă compasiune faţă de victime.

„Rusia pledează în permanenţă pentru unirea forţelor pentru a lupta eficient cu ameninţarea teroristă. Sigur că trebuie să acţionăm în conformitate cu prevederile Cartei Organizaţiei Naţiunilor Unite, bazându-ne pe normele internaţionale şi cu respectarea dreptului suveran şi interesele legale ale fiecărui stat”, a afirmat Vladimir Putin.

Comentarii: 0  
 
TAGURI