Plângere pe numele lui Streleț la Procuratură și CNA
2 Noiembrie 2015 14:57
Un om de afaceri moldovean îl acuză pe fostul premier Valeriu Streleț că se eschivează de la o datorie de peste 30 mii de dolari, care datează din anul 1996 și anunță că va depune o plîngere pe acest caz la Procuratura Generală și la CNA. Alexandru Guțu susține că a fost partener de afaceri cu politicianul, însă a hotărît să facă publică aceste dezvăluiri acum, pentru că în trecut “mi-a dat de înțeles că știu foarte bine din ce partid se află și cine e la conducerea partidului”.

„Noi am făcut o investiție de 30 mii de dolari, el era administrator la firma SRL Modus. După ce am primit licența, domnul Streleț a hotărît că trebuie să rămînă el singur în afacerea dată și ne-a propus nouă să ne retragem. Am convenit la suma care am investit-o, 30 mii dolari să-i întoarcă. La moment el nu avea acești bani, a scris o recipisă, ca își ia angajamentul pînă în decembrie 1996 să întoarcă aceasă sumă de bani”, a declarat Guțu în cadrul unei conferințe de presă susținută azi la Chișinău.

Totodată, antreprenorul anunță că azi va depune o plîngere în acest sens la Procuratura Generală și la CNA. “Pe parcursul anilor care au trecut, de nenumărate ori ne-am adresat la dumnealui, iar eu nu vroia să ne întoarcă banii”, a menționat fostul partaner a liberal-democratului.

Alexandru Guțu a explicat că a așteptat tocmai 20 de ani pentru dezvălui aceste lucruri, pentru că din anul 2000 a fost imposibil de apropiat de Streleţ. Potrivit lui, tentative au fost, “eu l-am sunat personal, am vorbit cu dumnealui, și mi-a spus să-i trimit toate întrebările pe poșta electronică, dacă nu, mi-a dat de înțeles că știu foarte bine din ce partid se află și cine e la conducerea partidului”, a spus omul de afaceri.

Amintim că fostul premier Valeriu Streleț a fost demis de Parlament, prin moțiune de cenzură, fiind acuzat de comuniști și socialiști de implicare în scheme de corupție.

Comentarii: 0  
 
TAGURI