Şevciuk insistă ca marile întreprinderi care nu pot face față singure condițiilor de criză, să treacă sub administrarea directă a statului
27 Octombrie 2015 14:30
Liderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk a criticat mai mulți oameni de afaceri transnistreni și le-a sugerat să "nu șantajeze guvernul".

Astfel, Șevciuk a criticat inclusiv privatizările din anii 2003 - 2006. Președintele auto-proclamatei republici moldovenești nistrene a insistat asupra ideii potrivit căreia marile întreprinderi care nu pot face față singure condițiilor de criză, să treacă sub administrarea directă a statului.

De asemenea, s-ar arătat indignat de faptul că Sovietul Suprem a preferat să nu sprijine această inițiativă.

„Moldavizolit”, de exemplu, a fost vândută pentru 238 mii de dolari. Statul i-a acordat însă întreprinderii sprijin deja de peste 8 milioane de dolari. În prezent statului practic i se propune să-l cumpere pentru 12 milioane de dolari. Pachetul majoritar de acţiuni al Uzinei Metalurgice din Râbniţa, a fost vândut în anii 90 pentru 38 milioane de dolari. Banii nu au ajuns în buget. Din partea Guvernului acordul a fost semnat de domnul Emelianov. UMR a revenit în subordinea statului doar în 2014”, a spus Evgheni Șevciuk.

Potrivit lui Şevciuk, oamenii de afaceri care au investit în modernizarea şi dezvoltarea întreprinderilor, pot fi număraţi pe degete. În aceste condiții, spune liderul separatist, cele mai multe linii de producere sunt fie slab dezvoltate din punct de vedere tehnologic, fie au dat faliment.

"Dacă voi, aşa-zişii businessmani, vă veţi comporta astfel în continuare – veți șantaja statul, şi intimida oamenii, veţi avea de furcă cu organele de drept", a subliniat Evgheni Șevciuk.

Comentarii: 0  
 
TAGURI