Un fost președinte de raion de la PLDM, reținut de CNA
21 Octombrie 2015 11:00
Fostul preşedinte al  Consiliului raional Sângerei, în prezent consilier, a fost reţinut pentru 72 de ore, de CNA şi procurori.  Conform informaţiei difuzate de Centrul Național Anticorupție, în privinţa ex-președintelui de raion, dar şi altor funcţionari a fost deschis un dosar penal. Acesta se află în custodia CNA, fiind cercetat penal pentru corupere pasivă şi abuz în serviciu. 

Totodată, CNA nu indică în comunicatul de presă numele ex-președintelui raionului Sângerei, care a fost reținut, dar în perioada 2011-2015 raionul Sângeri a fost condus de Gheorghe Meaun, care era și șeful Organizației Teritoriale a PLDM din Sângerei.

Pe parcursul ultimilor patru ani, acesta a fost implicat în mai mult scandaluri, care au apărut inclusiv și în presă. În 2013, se scria că pe bani publici pentru fostul președinte de raion a fost procurată o mașină de serviciu, care valora aproape 400 de mii de lei.

Totodată, în primăvară anului 2015, în cadrul campaniei electorale, Iurie Leancă a acuzat administrația raionului Sângerei, în special reprezentanții PLDM, că „îi pune bețe în roate” la organizarea unor întâlniri cu alegătorii.

În perioada 2014-2015, folosindu-se de situaţia de serviciu, funcţionarul ar fi dobândit bunuri ce nu i se cuvin, provenite din ajutoare medicale donate de Asociaţia Medical Creştină Lukas Spital din Sibiu, România. Ofiţerii de urmărire penală au stabilit că bunurile, în valoare de 500 000 de lei, ar fi fost comercializate prin intermediul unor persoane fizice şi juridice, fapt ce a cauzat un prejudiciu în proporţii deosebit de mari administraţiei publice locale.

De asemenea, ex-preşedintele este bănuit că, în complicitate cu şefii altor instituţii publice, între care şeful fiscului din Sângerei, şeful OCT şi primarul Primăriei Sângereii Noi, ar fi înstrăinat 21 de terenuri, bunuri publice, unor persoane afiliate.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă de la 5 la 10 ani de închisoare cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Comentarii: 1  
Vasile 21 Octombrie 2015 16:31
0 (0)
După câte vedem în ultimele zile, aș spune că nu PLDM dar ăartidul corupților din republica Moldova.
 
TAGURI