Tiraspol a solicitat Chişinăului moratoriu
4 Octombrie 2015 16:40
Tiraspol a cerut Chişinăului să introducă moratoriu la interdicţia de plecare peste hotarele ţării, introducă în privinţa automobilelor cu plăcuţe de înmatriculare transnistrene, până la finisarea negocierilor de reglementare a acestui subiect.

Rugămintea în cauză a fost enunţată de partea transnistreană, vineri, la şedinţa grupurilor pentru dezvoltarea transportului şi gospodăria drumurilor, desfăşurată la Oficiul Misiunii OSCE la Bender.

Partea moldovenească a promis să raporteze conducerii sale despre propunerea Transnistriei, propunând, la rândul său, să se discute despre problema deplasării în regiune a autoturismelor înregistrate în state străine, care au poliţa internaţională de asigurare “Carte Verde”.

Anterior, vicepremierul pentru Reintegrare, Victor Osipov, a declarat că “nu este vorba despre o nouă interdicţie de ieşire din Transnistria a automobilelor cu plăcuţe transnistrene, ci despre revenirea la o situaţie normală şi respectarea normelor internaţionale”.

 “Aşa a fost întotdeauna, deoarece există convenţii internaţionale, la care a aderat RM. În decembrie 2010 s-a făcut o excepţie pentru două săptămâni, pentru ca de Revelion şi Crăciun automobilele cu plăcuţe transnistrene să poată pleca în străinătate. Însă decizia a fost aplicată până în august 2015, în august fiind anulată”, a confirmat Osipov.

Comentarii: 0  
 
TAGURI