O delegație din Orhei participă la o conferință europeană la Salzburg
29 Septembrie 2015 13:40
O delegație a Primăriei orașului Orhei, în frunte cu viceprimarul Valerian Cristea, participă la Conferința regiunilor și orașelor europene, ce are loc în orașul Salzburg, Austria.

Scopul conferinței este promovarea regiunilor europene și dezvoltarea acestora. În cadrul conferinței sunt prezentate cele mai bune practici din întreaga Europă,  în diverse domenii:  energie, turism, producție, alimentație, cercetare și inovare. Conferința este organizată anual de către Institutul Regiunilor din Europa (IRE).

În cadrul evenimentului, viceprimarul Valerian Cristea a avut o întrevedere cu primarul orașului Salzburg, Heinz Schaden, la care s-a discutat semnarea acordului de înfrățire dintre Orhei și Salzburg.

“Am venit la Salzburg pentru stabilirea relațiilor de parteneriat și colaborare. Este un oraș-model, de la care putem învăța multe. Echipa primăriei Orhei, în frunte cu primarul Ilan Șor, are ca scop dezvoltarea durabilă și de calitate a orașului nostru, iar exemplul spre care noi tindem este Europa. Ne dorim să preluăm experienţa orașelor europene în toate domeniile: economie, infrastructură, turism, mediu, cultură, social”, a spus viceprimarul Valerian Cristea. 

Pentru informație: Salzburg este al patrulea oraș ca mărime din Austria, cu o populație de 150 000 de locuitori. Este un oraș turistic, fiind vizitat anual de peste 7 mln de oameni. Are o infrastructură și o economie bine dezvoltate, în oraș funcționând numeroase întreprinderi de automatizare, tehnologii, IT, telecomunicații și media. În Salzburg este înregistrată cea mai mică rată de șomaj din Austria (mai puțin de 5%). 

Comentarii: 0  
 
TAGURI