FOTO // Un centru pentru copii cu nevoi speciale a fost deschis la Rîșcani
21 Septembrie 2015 12:00
Evenimentul de inaugurare a avut loc ieri, în orașul Rîșcani, la el participând copii, părinți, autorii proiectului, donatori și mai mulți demnitari, între care premierul Valeriu Streleț și ministrul Muncii și Protecției Sociale, Mircea Buga.

Acesta va oferi incluziune socială pentru 35 de copii cu abilități limitate și 10 copii cu probleme mai grave. În Centru au fost amenajate camere cu echipament specializat pentru tratament non-medical: chinetoterapie, hidroterapie, masaj și proceduri fizioterapeutice, inclusiv pentru bebeluși și copii cu vârsta de până la cinci ani. La Centru, copiii vor studia limbi străine și computerul, iar alături de ei vor fi zece specialiști, inclusiv pediatru, terapeut, logoped și pedagogi sociali.

De toate aceste servicii moderne va beneficia și Alexandru, care a împlinit astăzi 12 ani. El a fost felicitat de toți cei prezenți la eveniment și a fost cel care a tăiat panglica simbolică. Prim-ministrul l-a surprins cu un tort, i-a cântat, alături de copii, “La Mulți Ani”, apoi le-a oferit acestora cărți.

Premierul a menționat importanța acestei instituții pentru copiii care, din motive de sănătate, sunt nevoiți să petreacă majoritatea timpului în izolare. „Copiii au șansa să lege noi prietenii, dar și să beneficieze de asistență medicală de calitate”, a spus  Prim-ministrul.

Valeriu Streleț le-a mulțumit reprezentanților Asociației AID cu reședința în orașul Rîșcani, care este partener oficial al organizației britanice de caritate MAD-Aid, partenerilor din România, dar și Victoriei Dunford, originară din Republica Moldova, stabilită în Marea Britanie, pentru contribuție semnificativă la realizarea proiectului în cauză. Premierul a remarcat insistența, perseverența și prestația excelentă în cadrul diasporei moldovenești a Victoriei Dunford, menționând că este un exemplu demn de urmat.

Centrul Pheonix este amplasat într-o grădiniţă renovată, investiţia constituind circa patru milioane de lei.

Comentarii: 0  
 
TAGURI