Chirtoacă dă de pământ cu liderii Plarformei DA! Îi acuză că s-au folosit de oameni ca să-și facă partid
14 Septembrie 2015 15:29
Dorin Chirtoacă declară că în Piața Marii Adunări Naționale au loc evenimente greu de înțeles. Manifestanții Platformei DA, care se declară pro-europeni, protestează față de o guvernare, la fel, pro-europeană.

”În Ucraina a fost Maidan și în Moldova se vorbește despre același lucru. Noi avem o situație inedită: Guvern pro-european și o manifestație în PMAN pro-europeană. Mai există și forțe care vor să ne ducă spre Asia. Să nu nimerim cumva în situația când doi se bat, iar al 3-lea câștigă. Nu-mi amintesc ca în țările Baltice, Polonia, Cehia, fie și Romania ca integrarea europeană să fie accelerată cu asemenea manifestații, cu Maidan în centrul orașului. Lucrurile au loc pe cale evolutivă”, a declarat, astăzi, Dorin Chirtoacă.

Primarul capitalei mai declară că scopul acestor manifestații a fost evident din start – se dorește crearea unui nou partid, iar protestul este o modalitate de a se afirma. Cât privește solicitarea DA de a organiza alegeri anticipate pentru a înlătura astfel guvernarea oligarhică de la putere, Chirtoacă afirmă că tot Platforma ar putea pierde.

”Lucrurile care se spun în Piață s-au spus și înainte de alegerile parlamentare, ani de zile… În cazul în care am admite că vor avea loc alegeri anticipate, astăzi, cei care au anunțat că înființează un partid politic, vor lua 50 la sută din voturi, vor putea guverna RM? Sau dimpotrivă vom avea o revanșă a stângii care să ne ducă în Uniunea Euro-asiatică. Și atunci nici ordine, nici lege și nici integrare europeană. Lucrurile trebuie calculate. Rezultatele alegerilor locale ne arată că doar Chișinăul a rămas o insulă a direcției pro-europene, în rest, în teritorii lucrurile arată mai degrabă cu mustață, cu pufușor pe botișor și cu multă roșeață”, a adăugat edilul.

Potrivit lui Chirtoacă, în cazul în care liderii Platformei Civice ”Demnitate și Adevăr” își doresc să întemeieze un partid, ei ar trebui să se lase de proteste, să-și promoveze formațiunea și să aștepte viitoarele alegeri la care să se înscrie în cursă.

Comentarii: 1  
nic 14 Septembrie 2015 15:57
0 (0)
Chirtoaca tu te-ai folosit de oameni pentru a ajunge iar la treuca esti mai periculos
 
TAGURI