Cum marchează liberalii 24 de ani de la proclamarea independenții Republicii Moldova
27 August 2015 13:51
Astăzi, 27 august 2015, când se împlinesc 24 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova, Conducerea și membrii Partidului Liberal au depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Capitalei.

La ceremonia de depunere de flori au participat: Deputații, Miniștrii, membrii și simpatizanți ai Partidului Liberal.

După ceremonia de depunere de flori, Mihai Ghimpu a menționat că 27 august înseamnă ruperea de Imperiul care ne-a ocupat și obținerea libertății, dar nu pe deplin, întrucât am fost răpiți de la sânul Patriei-Mame.

„Votând independența, o bună parte dintre noi de fapt am votat mișcarea spre unitatea neamului, iar astăzi, fiind independenți, putem să luptam în continuare pentru visul pe care îl aveam noi atunci, cei care am votat.

Cel mai important este că votând pentru independența republicii, am revenit la tot ceea ce ne-au lăsat strămoșii noștri - limbă, cultură, tradiții și obiceiuri, tot ceea ce a construit de ani de zile națiunea, căci doar făcând parte dintr-o națiune poți avea valori naționale. În al doilea rând, am obținut dreptul de a ne construi un viitor european, că ne-a așezat Dumnezeu în inima Europei.

Am reușit multe lucruri în acești 22 de ani: am readus numele străzilor acasă, căci toate purtau nume ale ostașilor bolșevici, am adus înapoi în case prenumele românești, azi te bucuri să auzi prenume ca Alina, Maria, Mihaela, Ana-Maria ș.a, am readus, cel mai important, istoria noastră, căci noi am învățat istoria Rusiei, astăzi, însă, avem o altă generație cu o altă gândire, fapt ce mă bucură enorm.

Astăzi putem spune că aceasta decizie de proclamare a independenței a fost un act istoric însemnat pentru Republica Moldova, căci doar așa putem reveni la ceea ce ne aparține. Le mulțumesc tuturor celor care au participat la această luptă, le mulțumesc și tuturor cetățenilor care au sprijinit lupta pentru libertate, întrucât numai omul liber își poate trăi viața așa cum își dorește, dacă nu ești liber, ești doar un robot care acționează la comanda unui buton. Îmi pare rău că în economie nu am făcut pași însemnați, cetățenii care au fost deportați, duși în gulaguri, chinuiți de foametea organizată, trecuți prin război, și acum trec prin greutăți și sunt nevoiți să plece peste hotare în căutarea unui trai mai bun. Cert, însă, este faptul că acest curs al libertății nu îl mai poate opri nimeni. Trăiască Independența, trăiască Libertatea, înainte spre Unitate!”, se arată într-un comunicat al Partidului Liberal.

Președintele Liberalilor a ținut să exprime sincere felicitări cetățenilor Republicii Moldova cu ocazia acestei sărbători deosebite: „Știu că ne este greu, unora mai puțin, altora mai mult, dar aceste greutăți pot fi rezolvate doar dacă mergem înainte, fortificând această  independență, dezvoltând și întărind această libertate și realizând obiectivul de astăzi  - Integrarea Europeană. Numai în Familia Europeană vom putea trăi în baza valorilor noastre, interacționând cu valorile europene, căci doar așa putem schimba viața fiecărui cetățean - să scăpăm de sărăcie, mizerie, corupție, hoți, mafie, fiindcă acolo unde primează valorile, mor interesele meschine, trădările de neam, pentru că societatea este puterea, dar nu funcția, iata de ce cred că în pofida greutăților pe care le avem, trebuie să ne mândrim că suntem independenți. Vă doresc multă rabdare, curaj, demnitate și astfel vom realiza ceea ce ne dorim atât de mult: Libertate deplină, Dreptate, Bunăstare și un viitor mai bun”, a menționat Mihai Ghimpu în mesajul de felicitare adresat cetățenilor republicii.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI