Timpul nedreptății continuă - 76 ani de la semnarea Pactului Molotov – Ribbentrop
24 August 2015 16:30
23 august 2015, echipa Clubului Studenților Liberali, au participat la Flash-mobul „Timpul nedreptății continuă" - o acțiune de comemorare a victimelor care au avut de suferit în urma semnării Pactului Molotov - Ribbentrop, acum 76 de ani, la Moscova.

Tinerii liberali, au păstrat un moment de reculegere în memoria celor care au avut de suferit în urma semnării acelui pact odios. Studenții liberali au precizat că scopul acestei acțiuni este condamnarea Pactului Molotov-Ribbentrop, semnat pe 23 august 1939, prin care Uniunea Sovietică și Germania nazistă și-au împărțit sferele de influență în Europa. Totodată, ei susțin că au venit să atragă atenția tinerei generații despre acesta dată tristă din istoria poporului român, dată care avea să aducă lacrimi, durere și sânge pe această fâșie de pământ românesc.

În acest sens, Ion Purice Nistor, Președintele Clubului Studenților Liberali, a menționat: „Studenții liberali condamnă actul din 23 august 1939, atunci când comuniștii și naziștii și-au dat mâna prin cei doi miniștri de Externe și, mai ales, Protocolul Adițional Secret, prin care Basarabia a fost anexată la URSS. De aceea am organizat acest flashmob de comemorare.

Pactul Molotov-Ribbentrop, cunoscut și ca pactul Stalin - Hitler, a fost un tratat de neagresiune, încheiat secret, între Uniunea Sovietică și Germania Nazistă, semnat la Moscova, la 23 August 1939, de ministrul de Externe sovietic Veceslav Molotov și ministrul de Externe german Joakhim Von Ribbentrop, în prezența lui Stalin.

Comentarii: 0  
 
TAGURI