Andrei Năstase, finul lui Victor Țopa
9 Iulie 2015 17:01
Unul din liderii Platformei Civice pentru „Dreptate și Adevăr” l-a ajutat pe controversatul om de afaceri Victor Țopa să scape de pușcărie.

Avocatul Andrei Năstase, în trecut procuror pe un dosar penal deschis pe vremea comunistă lui Victor Țopa, a devenit ulterior finul de cununie a lui Victor Țopa, iar familia i-a fost mutată la Frankfurt, într-o locuință cumpărată de acesta.

Dezvăluirile au fost făcute în cadrul emisiunii „Observator”, realizată de jurnalistul Gabriel Călin.

În emisiune Victor Țopa este caracterizat drept una cele mai odioase personaje din istoria recentă a Republicii Moldova, fiind relatate schemele care l-au ajutat să ajungă bogat, precum și relațiile cu contrabandiști, traficanți de droguri sau persoane publice din Republica Moldova care l-au ajutat să-și realizeze schemele.

„După ce, în 2001, acesta deține pentru o scurtă perioadă de timp funcția de ministru al transporturilor, comuniștii îl scot din funcție și, ulterior, îi deschid și un dosar penal pentru infracțiunile săvârșite.

Dosarul îi revine procurorului Andrei Năstase – acum mare luptător al Platformei civice „Demnitate și Adevăr”. În mod miraculos, din procuror, Năstase îi devine fin de cununie, familia îi este mutată la Frankfurt, într-o locuință cumpărată de Victor Țopa, iar dosarul penal moare”, potrivit sursei.

Reamintim că anterior, aceeași sursă a făcut mai multe dezvăluiri că în spatele Platformei „DA” stă Victor și Viorel Țopa.  Andrei Năstase a negat faptul că cei doi Țopa ar avea vreo influență asupra Platformei „DA” și asupra lui personal, menționând că discută cu ei foarte rar la telefon. Asta chiar dacă Năstase și Țopa sunt co-fondatori al unei companii aviatice milionare din Germania, dezvăluire făcută de aceeași sursă.

Comentarii: 1  
nic 10 Iulie 2015 06:25
0 (0)
Cit osa va cicati unii pe altii??????? Cine naiba va adus pe acest pasmint??????
 
TAGURI