Liberalii vor pune piciorul în prag pentru Banca de Economii
9 Iulie 2015 14:24
Liberalii vor insista în procesul de negocieri asupra elucidării furtului de la Banca de economii. Anunţul a fost făcut de către vicepreşedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la postul public „Radio Moldova”.

„Noi vom pune piciorul în prag foarte dur pentru Banca de Economii. Doar s-a furat o sumă enormă, echivalentă bugetului municipiului Chişinău pentru zece ani. Noi nu pentru aceasta am luptat ca să vină cineva şi să fure miliarde. Încă în 2010 am semnalat că se fură de la BEM. Vom fi foarte principiali în acestă privinţă”, a spus Dorin Chrtoacă.

Potrivit fruntaşului liberal, în urma sustragerilor din sistemul bancar o parte din activele băncilor moldoveneşti ar fi controlate de către Federaţia Rusă. „Sistemul financiar moldovenesc a fost puternic afectat. Activele mai multor bănci au fost preluate de către băncile din Fedeaţia Rusă. Creditele s-a scumpit simţitor, iar oamenii nu mai au încredere în băncile noastre şi preferă să-şi păstreze economiile acasă”, a adăugat Chirtoacă.

Vicepreşedintele PL crede că liderii PDM şi PLDM ar purta discuţii ascunse cu comuniştii. „Data trecută au negociat cu noi, ca la urmă să formeze o alianţă cu comuniştii. Mă tem să nu se întâmple şi acum la fel”, a declarat Chirtoacă.

Comentarii: 0  
 
TAGURI