Belarus și Rusia vor facilita importul şi tranzitul de fructe și legume moldovenești
2 Iunie 2015 13:19
„Ne-am înţeles cu partenerii din Belarus şi Federaţia Rusă privind exportul de fructe și legume moldovenești”. Anunțul a fost făcut de către premierul Chiril Gaburici, în cadrul ședinței operative a Cabinetului de miniștri, care a avut loc ieri.
„În Kazahstan am avut o întrevedere cu omologul meu belarus, Andrei Kobeakov, și am convenit că Belarus va facilita importul şi tranzitul de fructe și legume moldovenești, în special a celor ușor alterabile. Urmează ca noi să valorificăm această oportunitate”, a menționat Prim-ministrul.
De asemenea, Șeful Executivului a spus că și partenerii din Federația Rusă au exprimat disponibilitatea pentru reluarea importului de produse agricole moldovenești.
„Rusia nu mai este atât de reticentă față de fructele și legumele moldovenești. Premierul rus, Dmitri Medvedev a declarat că sunt deschiși să discute cu producătorii din Republica Moldova pentru a se asigura de calitatea produselor noastre, dar și pentru a preveni importul produselor străine pe piaţa rusă prin intermediul Republicii Moldova”, a afirmat Chiril Gaburici.
Comentarii: 0  
 
TAGURI