Federația Sindicatelor SIBA cere demisia premierului Gaburici
26 Mai 2015 13:05
Membrii Federației Sindicatelor SIBA nu sunt de acord cu lichidarea celor 3 bănci problemă - Banca de Economii, Banca Socială si Unibank, și vor demisia premierului Chiril Gaburici.
“In aceste banci avem incheiate contracte colective de munca in care sunt stipulate garantii sociale. Din noiembrie anul trecut aceste garantii nu se indeplinesc. Suntem ingrijorati de anunturile facute de autoritati ca bancile vor fi lichidate. Sunt peste 3, 500 de salariati care au familii. Astfel, mai mult de 10 mii de cetateni,  care raman fara sursa de existenta. Autoritatile statului au grija de deponenti, dar unde-i grija statului fata de salariati? O buna parte din ei vor fi nevoiti sa plece din tara, ei au crescut in acest banci. Au contribuit la prosperarea tarii.”, au declarat acestia in cadrul unei conferinte de presa, citați de Pro TV Chișinău.
Un alt participant la conferinta sustine ca din noiembrie angajatii bancilor sunt intr-un stres continuu:“Este un stres, pe coridor se intalneste lumea si se intreaba: Ce facem mai departe? Mai lucram? Patrati-ne bancile noastre!”
Acestia au condamnat intentia autoritatilor de a lichida cele 3 banci cu probleme si spun ca ar fi cazul sa ceara demisia lui Chiril Gaburici. “Sa inceteze orice tentativa de speculatii de lichidare a bancilor. In caz contrar ne vom apara, asa cum ne permite legea.”
Daca statul va lichida cele 3 banci va trebui sa cheltuie in jur de 22 de miliarde de lei, mai spune federatia sindicatelor SIBA.
Comentarii: 0  
 
TAGURI