Veaceslav Negruța: Vlad Filat a știut de situația de la BEM încă în perioada în care a fost premier
22 Mai 2015 12:33
Fostul ministru al finanțelor Veaceslav Negruța susține că liderul PLDM Vlad Filat a știut de situația de la Banca de Economii în perioada în care a fost premier, dar că nu a făcut nimic pentru a preveni distrugerea acestei instituții. Mai mult, Negruța a sugerat în cadrul emisiunii ”Interpol” de la TV7 că Filat chiar a încercat să-l șantajeze din cauza poziției sale față de BEM.
Negruța a declarat că a făcut rapoarte încă în anii 2012-2013 în care a prezis situația de la Banca de Economii. Anume din această cauză el a declarat că a depus cererea de demisia din funcția de ministru încă la sfârșitul anului 2013. Fiind întrebat dacă a fost șantajat de Filat sau alți politicieni, Negruța a declarat că s-a încercat acest lucru prin dosarul intentat pe numele său după ce a dispus achitarea a 400.000 de euro pe numele lui Pantelei  Sandulache.
Amintim că și în cadrul unui interviu în Timpul publicat joi, Negruța de asemenea susține că Filat avea interese persoanle la Banca de Economii. ” Întâi de toate, el cu Victor Bodiu au mascat lucrurile ce ţineau de BEM astfel, încât eu să nu-mi dau seama cine stă în spate. Ei au preluat controlul la BEM în august 2012 şi au reuşit să joace cu mine. Primul semnal, care mi-a dat de înţeles cum stau lucrurile a apărut pe 4 noiembrie 2012. Eu am trimis la guvern o scrisoare, prin care întrebam de ce a fost scos sechestrul pe acţiunile de la BEM, aplicat în cadrul a şase dosare pornite la cererea MF. Peste trei zile, după şedinţa de dimineaţă cu prim-ministru, el mi-a reproşat în prezenţa altor martori: „Tu mai ai să-mi scrii scrisori oficiale? Eu am dat indicaţii să fie scos sechestrul, mai ai întrebări?”. După ce a fost scos sechestrul, a început mişcarea de acţiuni de la cele patru companii ruseşti, infiltrate din umbră, către companiile care, în 2013, au preluat pachetul majoritar la BEM. Astfel, am înţeles că se întâmplă ceva foarte urât”, potrivit lui Veaceslav Negruța.
Comentarii: 0  
 
TAGURI