Cine-s “fierarii” ce-l pun pe Vlad Filat între ciocan şi nicovală…?
6 August 2012 08:25
Am să fiu succint la acest subiect. Ieri la Bălţi au avut loc primele "ciocniri"  violente între UNIONIŞTI şi cei ce nu pot şi nici nu vor să accepte nici în ruptul capului ca Republica Moldova să-şi piardă independenţa.
Folosirea ouălor, apoi pietrelor între oponenţi nu este ceva normal şi un semnal destul de alarmant pentru societate şi guvernare. Noi am mai avut un precedent unde s-a început cu ouă şi s-a soldat cu arderea sediilor parlamentului şi a preşedinţiei. Fiecare cetăţean al Republicii Moldova cunoaşte părerea celor de la Bălţi vis-a-vis de cei care propoagă unirea. Inclusiv acest lucru e cunoscut şi de magistraţii care au anulat decizia consiliului municipal Bălţi de interzicere a marşului organizat de Acţiunea 2012. Nimeni nu contestă dreptul fiecăruia la libera exprimare, dar drepturile unuia se termină exact în acel loc unde se încep drepturile altuia. Atunci care dintre cei implicaţi au mai mari drepturi, Acţiunea 2012 care promovează dispariţia Republicii Moldova ca stat sau cei care contramanifestează de genul: aripa tînără a socialiştilor, Patrioţii Moldovei, PSD, PCRM şi chiar Liga Tineretului Rus? Indiferent de formatul acţiunii pe care îl propun unioniştii, mă refer la derularea paşnică a manifestaţiilor, fără atac la persoane etc, mesajul promovat de aceştea din star are un iz de naţionalism şi rusofobie. Oare magistraţii noştri nu au găsit în tot ceea ce propune Acţiunea 2012 o tentativă de nimicire a statului căruia iau jurat credinţă?
... Tot ce se petrece în jurul acestor marşuri unioniste pun foarte multe semne de întrebare. Orice marş ce se petrece în ţară necesită implicarea unor forţe adăugătoare de poliţişti. Evident asta necesită şi surse financiare adăugătoare. De fiecare dată ele nu sunt suficiente pentru a preveni altercaţiile şi atunci vina pentru faptul că nu sau luat măsuri adecvate revine MAI-lui, de aceia luînd în consideraţie partajarea acestei funcţii către PLDM, vinovat se face Vlad Filat ca prim-ministru şi Vlad Filat ca lider al PLDM-lui. Iar din cealaltă parte acelaş Filat este învinuit că permite desfăşurarea acestor marşuri antistatale. Cum nu o dăi prim-ministru e vinovat. O situaţie de neinvidiat pentru Vlad Filat. Sunt convins că la momentul dat Vlad Filat nu are nevoie de bătaie de cap cu marşurile cuiva. El are probleme mult mai mari în această ţară cum ar fi: seceta ce poate aduce ţara la prăpastia foamei, lipsa de bani la buget şi gaura de 1 mlrd. de lei în acest an, dezinteresul investitorilor pentru Republica Moldova, tentativele nereuşite de a "resuscita" economia ţării, raiderismul - ca cancer al Republicii Moldova etc. Iată ce poate să-l deranjeze pe Vlad Filat, dar nicidecum aberaţiile d-nei Pavlicenco şi evident contramăsurile întreprinse de oponenţii ei. Înseamnă că Vlad Filat este dezinteresat în aceasta, atunci cine are interesul dat? Cine finaţează această Acţiune 2012? Cine are bani pentru a menţine la suprafaţă această organizaţie antistatală? Sau mai bine zis cine este cointeresat în destabilizarea situaţiei în Republica Moldova? Cine încearcă să descrediteze actuala conducere a Republicii Moldova, mă refer la şeful cabinetului de miniştri? Cine vrea capul lui Filat?  Cine-s "fierarii" ce-l pun pe prim-ministru între ciocan şi nicovală? După părerea mea alt scop aceste manifestaţii nu au.
Orice taină, pînă la urmă, iese în vileag ...
Comentarii: 0  
 
TAGURI