Dorin Chirtoacă a avut o întrevedere cu Ambasadorul SUA la Chișinău
17 Aprilie 2015 17:58
Edilul capitalei, Dorin Chirtoacă, l-a primit, astăzi, la Primărie, pe Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al SUA în Republica Moldova, James D. Pettit.
Edilul capitalei, Dorin Chirtoacă, l-a primit, astăzi, la Primărie, pe Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al SUA în Republica Moldova, James D. Pettit.
Cei doi oficiali au trecut în revistă bunele relații de colaborare între Primăria capitalei și Ambasada SUA la Chișinău și partenerii americani din cadrul proiectelor de dezvoltare. În cadrul întrevederii au fost discutate și aspecte ale situației cu care se confruntă municipiul Chișinău și Republica Moldova în ansamblu.
Excelența Sa, James D. Pettit, a remarcat realizările obținute de actuala administrație a capitalei, menționând că va depune și în continuare eforturi pentru susținerea reformelor. De asemenea, oficialul american s-a arătat îngrijorat de problemele și provocările cu care se confruntă Republica Moldova, menționând că corupția este principalul fenomen în calea dezvoltării țării noastre.
„Guvernul SUA va sprijini în permanență lupta împotriva acestui flagel", a spus James D. Pettit.  
Potrivit lui Dorin Chirtoacă, SUA a susținut în permanență parcursul european și democratic al Republicii Moldova.
„Spre regret, toți constată cu tristețe ceea ce se întâmplă în ultimele luni la Chișinău, că partenerii SUA și UE sunt evitați. În realitate oferta de continuare a reformelor și de dezvoltare a RM a fost respinsă de actuala guvernare", a subliniat edilul capitalei.
Menţionăm că aceasta este prima vizită la Primăria capitalei a noului ambasador al SUA în Republica Moldova, James D. Pettit, de la preluarea mandatului.
Comentarii: 0  
 
TAGURI