Ministrul Monica Babuc va efectua o vizită la Bruxelles pentru a semna un acord important
17 Martie 2015 11:57
Ministrul Culturii, Monica Babuc va efectua o vizită de lucru la Bruxelles, Belgia, în perioada 17-19 martie, current. Scopul principal al vizitei este semnarea Acordului între Republica Moldova şi Uniunea Europeană privind participarea Republicii Moldova la Programul UE „Europa Creativă”.

Programul „Europa Creativă” este programul de finanțare al UE dedicat operatorilor din sectoarele culturale și creative cu minimum 2 ani de existență juridică. Europa Creativă are trei subprograme: Media, Cultura și o componentă transectorială dedicată garantării creditelor bancare și cooperării în domeniul politicilor culturale. Subprogramul Cultura sprijină proiectele de cooperare între minimum 3 țări, traducerile din literatura europeană, platformele europene care sprijină mobilitatea și promovarea creatorilor și rețelele europene care contribuie la profesionalizarea operatorilor din sectoarele culturale și creative.

Programul este gestionat de Comisia Europeană și de Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură din Bruxelles, unde se trimit și se evaluează toate proiectele. La nivel național, birourile Europa Creativă din țările participante la acest program oferă informații și asistență tehnică gratuite operatorilor care doresc să acceseze această finanțare.

Accesul la Program este asigurat prin prevederile Regulamentului Parlamentului European privind instituirea Programului „Europa creativă” (2014-2020), conform căruia ţările care intră sub incidenţa Politicii Europene de Vecinătate, în conformitate cu procedurile convenite cu aceste ţări în urma acordurilor-cadru privind participarea lor la programele Uniunii, pot adera la acest Program.

Comentarii: 0  
 
TAGURI