Voronin explică de ce PCRM nu a votat pentru Guvernul Leancă 2
12 Februarie 2015 15:09
2791 0 Inna Juminschi Democracy.MD
După finalizarea ședinței parlamentare, Liderul PCRM, Vladimir Voronin a ieşit în faţa presei pentru a explica faptul acordării votului de neîncredere pentru componenţa şi programul noului Guvern. Vladimir Voronin a spus că și-a schimbat radical decizia când a auzit lista nominală a membrilor Guvernului.

"Încă din 13 decembrie am luat decizia să participăm activ la deblocarea activităţii Parlamentului. Am acceptat candidatura lui Leancă, şi ieri, l-am văzut pe viu în cadrul întrevederii. Am discutat cu el despre programul său. Însă, lista nominală a membrilor Guvernului am văzut-o astăzi abia. De aceea am văzut multe neajunsuri. Da, este un program de perspectivă, însă cu această listă în aşa situaţii de criză, nu putem fi de acord. Nu se va face treabă. Nu am văzut în această listă persoane care vor face faţă cerinţelor", a zis Voronin.

Totuşi, liderul comuniştilor a dat de înţeles că mai sunt şanse de a duce noi tratative.

"Problema nu este în condiţii, ci în consultări. Cel mai ideal caz ar fi să creăm o unitate a celor 101 deputaţi din Parlament. Înţeleg că e o propunere teoretică. Suntem încă deschişi pentru a duce tratative cu această Alianţă, privind desemnarea unui premier, apoi analiza programului", a conchis Voronin.

Democracy.MD menționează că, noul Guvern, condus de Iurie Leancă, nu a primit votul de încredere al Parlamentului. Pentru numirea Guvernului sunt necesare voturile a cel puţin 51 de deputaţi, pro au votat doar 42.

Comentarii: 0  
 
TAGURI