Voronin: Nu e vorba despre Iurie Leancă, este vorba despre Guvernul Republicii Moldova
11 Februarie 2015 16:50
2475 0 Inna Juminschi Democracy.MD
Premierul desemnat, Iurie Leancă, a avut astăzi o întrevedere cu fracțiunea PCRM din Parlament. După discuții, Vladimir Voronin a declarat că s-au înțeles la toate capitolele și că ”trebuie de scos țara din impas”.

Rugat să menționeze dacă PCRM își va da totuși votul pentru învestirea Guvernului, Voronin a spus: ”Așteptăm mâine în Parlament să vedem nominal candidaturile la funcțiile de miniștri, mâine se va hotărî totul. Trebuie de scos țara din acest impas, 7 luni de zile nu lucrează Parlamentul, 4 luni de zile nu lucrează Guvernul, care trebuie să facă treabă în toată ziua. Nu este vorba de candidatura domnului Leancă, este vorba de viitorul Republicii Moldova. Noi nu ne-am răzgîndit, așteptăm componența Guvernului”.

Totodată, Voronin a dat de înţeles că nu are nimic împotriva persoanei lui Iurie Leancă, ci mai degrabă ei sunt nemulţumiţi de componenţa nominală a Guvernului.

În acelaşi rând, premierul desemnat, Iurie Leancă a declarat că mâine se va vedea care este voinţa majorităţii parlamentare.

Democracy.MD menţionează că  mâine, 12 februarie, Parlamentul Republicii Moldova se va convoca în prima ședință plenară din sesiunea de primăvară 2015, unde se va discuta despre Proiectul de  hotărîre pentru acordarea votului de încredere Programului de activitate şi a întregii  liste a Guvernului.

Comentarii: 0  
 
TAGURI