O companie străină va crea până la 2.500 de locuri de muncă în Moldova
30 Ianuarie 2015 17:44
2508 0 Inna Juminschi Democracy.MD
Membrii unei companii din Japonia au anunțat că doresc să investească în economia Republicii Moldova. Este vorba despre Compania Sumitomo Electric Bordnetze (SEBN), care produce cabluri pentru Volkswagen Group, inclusiv Skoda. Anunțul a fost făcut de către membrii bordului companiei, în cadrul unei întrevederi cu premierul în exerciţiu, Iurie Leancă.

Astfel, membrii bordului Sumimoto au discutat cu Iurie Leancă despre proiectul investiţional şi acţiunile care urmează a fi întreprinse de comun acord pentru buna desfăşurare a acestuia.

Compania intenţionează să-şi construiască halele de producere în municipiul Chişinău şi să angajeze de la o mie până la 2500 de muncitori.

Premierul în exerciţiu a menţionat că atragerea investiţiilor străine este şi va fi unul dintre principalele obiective ale autorităţilor de la Chişinău.

”Fiecare investiţie în economia naţională este un catalizator pentru crearea locurilor de muncă, a sporirii nivelului bunăstării populaţiei şi a creşterii economice în general. Avem proiecte concrete care vizează învăţământul vocaţional tehnic, astfel încât pregătirea pe care o primesc tinerii în colegii şi şcoli profesionale să corespundă întocmai cu cerinţele investitorilor faţă de muncitori”, a spus Iurie Leancă.

Sumitomo Electric Bordnetze este o companie japoneză-germană, care are la nivel internaţional 30 de mii de angajaţi. Compania-mamă este Sumitomo Corporation, care are, la nivel global, aproximativ 400 de mii de angajaţi.

Comentarii: 0  
 
TAGURI