A fost semnat Acordul de creare a Alianţei de guvernare. Iată cum se numește
23 Ianuarie 2015 17:55
3043 0 Inna Juminschi Democracy.MD
Liderul PDM, Marian Lupu, şi preşedintele PLDM, Vlad Filat, au semnat astăzi Acordul de constituire a Alianţei de guvernare care se numește Alianţa pentru Moldova Europeana (AME).

Liderul PDM, Marian Lupu, şi preşedintele PLDM, Vlad Filat, au semnat astăzi Acordul de constituire a Alianţei de guvernare care se numește Alianţa pentru Moldova Europeana (AME).

Cele două partide au decis să formeze împreună coaliția de guvernare, din moment ce negocierile cu PL au intrat în blocaj.

"În toată această perioadă de şapte săptămâni şi jumătate am muncit solidar cu colegii din PDM în vederea formării cu PL o majoritate care să asigure o guvernare eficientă în Republica Moldova. Nu s-a reuşit din motive obiective, dar în mare parte subiective. Timpul care l-am la dispoziţie a expirat: ţara are nevoie să fie guvernată. PLDM şi PDM îşi asumă într-o manieră foarte responsabilă această misiune", a spus Vlad Filat. 

Iar liderul democrat Marian Lupu şi-a exprimat speranţa că legislatorii din celelalte fracţiuni vor vota proiectele de legi care vor promova modernizarea ţării şi dezvoltarea economică şi socială.

Comisia ad-hoc de alegere a Preşedintelui Parlamentului pregăteşte buletinele de vot, după care va urma exerciţiul propriu-zis al alegerii. Unicul candidat propus este democratul Andrian Candu.

Comentarii: 0  
 
TAGURI