Filat explică de ce până în prezent nu a fost creată o coaliție cu PL
22 Ianuarie 2015 18:41
2696 6 Inna Juminschi Democracy.MD
În ultimul timp se discută tot mai mult despre negocierile pentru crearea unei coaliții între partidele proeuropene. A trecut deja destul timp, însă coaliția nu a fost creată. De vină este comportamentul pe care l-au avut colegii din PL timp de șapte săptămâni, care a stat la baza acestui blocaj. Declarația aparține liderului PLDM, Vlad Filat, după ședința de astăzi a Parlamentului.

Liderul PLDM a subliniat că, chiar dacă ieri au avut o pauză pentru a continua negocierile privind formarea unei coaliții majotitare, acestea nu au avut loc. „De ieri până astăzi, din păcate, nu am avut întâlniri în format trilateral. O să încercăm să avem o comunicare până mâine la ora 15.00”, a spus Vlad Filat.

PLDM în toată această perioadă de timp a oferit compromisul necesar în discuțiile cu colegii din PL. Sper, și n-o să renunț la această speranță, că perioada de timp pe care o avem în față, ne va permite să avem o soluție în vederea alegerii conducerii Parlamentului, lucrul acesta este absolut necesar, și să continuăm procesul de învestire a Guvernului. Jocurile politice sunt importante, doar că mi se pare că s-a ajuns prea departe”, a menționat președintele liberal-democrat.  

Potrivit lui Vlad Filat, neînțelegerile sunt din cauza viziunilor diferite ale celor trei partide.

Comentarii: 6  
karol 22 Ianuarie 2015 20:10
0 (0)
7 saptamini, oameni buni , cu toata stima si respectul fata de Ghimpu ,da el dam prea din cale-afara o tine. Eu inteleg ca legea permite asemenea tratative de lunga durata , da noi votantii, parerea noastra o asculta cineva ?
Mihai 22 Ianuarie 2015 20:16
0 (0)
Intradevar s-a ajuns prea departe , si nu ca doar s-a ajuns departe dar va si mai indepartati , mai bine zis Ghimpu se indeparteaza... Aproape doua luni de negocieri , dap in timpul asta si pe-un parbat il convingeai sa fie mireasa... dar ghimpu nu si basta
Guvern_vrem 22 Ianuarie 2015 20:18
0 (0)
Noi vrem guvern nou si nu delcaratii peste declaratii. Ghiar nu realizati ca moftul lui Ghimpu ne intreapta spre anticipate ?
Oleg 22 Ianuarie 2015 20:20
0 (0)
Timp de 7 saptamini Ghimpu nu a fost putut fi convins? Mai mai rau ca o fata mare, zau . Eu imi inchipui in familie Dorin ce gruz hapane de la mosu Misu :D
Ghenadie 22 Ianuarie 2015 21:43
0 (0)
Coalitia cu PL din start cred ca nu are sort de izbinda, Ghimpu nu vrea ca aceasta sa fie constituita si toate actiunile lui doar vin sa reconfirme asta.
Fanase Oprea 22 Ianuarie 2015 22:18
0 (0)
e clar pentru toti ca de vină este comportamentul pe care l-au avut cei din PL timp de șapte săptămâni, care a stat la baza acestui blocaj. Acum Ghimpu cel smecher arunca vina asupra PD.
 
TAGURI