Filat, Lupu, Ghimpu: Declarații după finalizarea discuției cu oficialii europeni
20 Ianuarie 2015 16:47
2591 6 Nica Fox Democracy.MD
Discuțiile purtate cu oficialii europeni, cresc șansele unei coaliții cu Partidul Liberal. Declarația aparține liderului PLDM, Vlad Filat, în urma discuțiilor cu cei trei oficiali europeni.

Discuțiile purtate cu oficialii europeni, cresc șansele unei coaliții cu Partidul Liberal. Declarația aparține liderului PLDM, Vlad Filat, în urma discuțiilor cu cei trei oficiali europeni.

”A fost o discuție importantă, prietenească. Partenerii europeni ne-au recomandat să continuăm procesul de integrare europeană și în acest sens vom avea tot sprijinul lor. Nu am vorbit despre formarea unui guvern minoritar. Este adevărat că partenerii europeni ne-au recomandat formarea unei coaliții proeuropene PL, PLDM, PDM. După această întâlnire cresc șansele unei coaliții pro-europene”, a declarat liderul PLDM, Vlad Filat, după discuțiile cu europenii.

De asemenea, oficialii europeni i-au îndemnat pe cele trei partide să continue cursul său european și le-au promis că UE îi va susține.

”Continuarea politicilor europene a fost punctul de bază al discuților cu partenerii europeni. Aceștia nu au venit în Republica Moldova pentru a ne cere ceva, pentru a ne impune, au dat dovada de respectarea unui principiu european acela de a nu admite imixtiuni în treburile interne. Nu am discutat în detaliu formatul coaliției. Ii interesează parcursul Republicii Moldova pe mai departe, prioritățile de politică internă și externă. Vom continua negocierile, și discuțiile. Vom anunța în plenul Parlamentului formarea coaliției”, a declarat Marian Lupu.

"Au spus că noi suntem cei care ne-am asumat parcursul european cu toate problemele existente. Ei ne pot sfătui, dar decizia ne aparţine. Ne-au recomnadat să modernizăm ţara, să combatem corupţia, sărăcia. Bon chance, bon aliance!", a punctat Mihai Ghimpu.

Amintim că trei înalți oficiali europeni au venit, astăzi, la Chișinău pentru a media negocierile între cele trei partide proeuropene, privind formarea alianței. Discuțiile au avut loc la aeroportul din Chișinău, în sala delegațiilor VIP.

 

 

Comentarii: 6  
Zina 20 Ianuarie 2015 17:34
0 (0)
Diferenta mare intre intilnirea cu oficielii europeni de pe AIC si cea a lui Dodon de la Moscova, daca europenii vin cu sfaturi pentru dezvoltarea statului dodon primeste indicatii cum sa distruga acest stat.
Damian 20 Ianuarie 2015 18:02
0 (0)
Se pare ca Ghimpu sia revenit din comatoza, dar numai ca nu pot sa inteleg de ce s-a taraganat atita timp. Pur si simplu in goana dupa functii acesta s-a cam dus cu pluta, bine ca sia revenit.
Sargos 20 Ianuarie 2015 19:21
0 (0)
De parca Ghimpu nu intelegea ca e unu din aceia care si-a asumat responsabilitatea de a continua prcesul de integrare. Sau pin nu au spus Europenii , el ni si-a dat seama , ca si as a ceva poate fi :D :D :D
Vadim 20 Ianuarie 2015 19:24
0 (0)
Stiti, ma simit copil in tara mea , pentru ca tara mea pare a fi copil care are nevoie ca cineva s-o invete. Uite din intilnirea aceasta cu expertii acestea din UE ce putem extrage ? Tot aceia si stiam si pina acum , slava domnului ca macar pe Ghimpu un pic l-au m-ai imfluentat si acesta la rindul sau a inteles ca trebuie sa faca ceia ce cere poporul
Wine 20 Ianuarie 2015 19:34
0 (0)
Moldova a votat cu pentru ca cineva sa stea si sa nu participe la guvernare , dar anume ca aceste 3 forte politice sa lucreze umar la umar , pentru asta doar s-a pledat din start ! Ghimpu , credea, ca vrea sa ne duca de ripa , dar ma uit ca l-am scos la mal si nu l-au lasat sa ne traga si pe moi la fund
Roman Racovita 20 Ianuarie 2015 19:45
0 (0)
Vom anunța în plenul Parlamentului formarea coaliției a spus Marian Lupu. Deci maine vom afla totul!
 
TAGURI