Întâlnirea ministrului Pavel Voicu cu șeful IGPF Petru Corduneanu
15 Iunie 2021 16:55
Ministrul afacerilor interne, Pavel Voicu, a avut o întâlnire cu șeful interimar al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Petru Corduneanu, transmite TRIBUNA.

Astfel, șeful IGPF a prezentat informația despre executarea sarcinilor trasate de către ministru în cadrul vizitei de lucru în punctul de trecere al frontierei de stat Leușeni-Albița, și anume implicarea maximă a polițiștilor de frontieră la fluidizarea traficului transfrontalier pe perioada estivală, prioritate în traversarea frontierei de stat acordând familiilor cu copii, persoanelor în etate și persoanele cu dizabilități.

În context, în cadrul ședinței de lucru, Petru Corduneanu a comunicat că a fost elaborat un plan cu un șir de acțiuni speciale, dar și majorarea numărului polițiștilor de frontieră în cele mai solicitate puncte de trecere a frontierei de stat, pentru asigurarea unui control rapid și eficient al persoanelor și mijloacelor de transport.

„Reieșind din creșterea fluxului transfrontalier prin punctele de trecere a frontierei de stat și începerea sezonului estival, urmare a vizitei Dumneavoastră în PTF Leușeni-Albița, începând cu 14.06.2021, au fost întreprinse următoarele măsuri: majorarea efectivului în PTF, deschiderea culoarelor adăugătoare de control privind facilitarea trecerii frontierei de stat a familiilor cu copii minori, a persoanelor cu dezabilități, a  femeilor însărcinate, precum și a altor persoane cu nevoi speciale”, a raportat generalul-maior Petru Corduneanu.

Totodată, a mai menționat că, în scopul eficientizării fluidizării traficului va fi sporită conlucrarea cu Serviciul Vamal al Republicii Moldova și cu autoritățile de frontieră a României și Ucrainei.

La final, ministrul Pavel Voicu, a rămas mulțumit de implicarea și consolidarea echipei IGPF în termen scurt și a transmis un mesaj de recunoștință tuturor angajaților pentru munca enormă și efortul depus, în special, pe perioada luptei cu pandemia. Polițiștii de frontieră aflându-se în momente destul de dificile, fiind în contact direct cu cetățenii care reveneau masiv în țară, au dat dovadă de mult profesionalism și au asigurat toate atribuțiile necesare la securizarea frontierei de stat, asigurând servicii de calitate pentru cetățeni.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI