Cinci startup-uri din Moldova concurează într-o competiție internațională
24 Noiembrie 2020 10:30
Cinci fondatori de startup-uri tehnologice din Republica Moldova își vor prezenta afacerile la competiția online Seedstars Chișinău 2020/21. Un singur câștigător local va merge la etapa regională, în Marea Finală, unde îl așteaptă marele premiu de 500 mii de dolari în investiții de capital pentru dezvoltarea propriei afaceri.

Competiția online Seedstars Chișinău 2020/21 este inițiată cu sprijinul partenerului principal, Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare, precum și al partenerilor locali Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Suedia, organizatori fiind TEKWILL și Startup Moldova.

Participanții din Moldova înscriși în competiție sunt: SMARTEST: platformă online unde elevii de liceu își pot evalua cu precizie lacunele în cunoștințe și pot identifica necesitățile de învățare; Staf Online: un forum global de locuri de muncă care conectează angajatorii și aplicanții la job-uri într-un mod transparent și accesibil; Cortex: o companie de dezvoltare a învățării automate end-to-end, care are scopul de a crea modele de ultimă generație pentru nevoile de afaceri ale utilizatorilor; Fastboss OU: o aplicație de asistență vocală (Inteligență Artificială), care ajută utilizatorii să genereze documente prestabilite de afaceri atunci când sunt în aer liber; LaMoldova: platformă turistică, include o multitudine de destinații turistice și este capabilă să promoveze Moldova ca sistem unic cu multe posibilități.

Seedstars este o companie privată din Elveția, care are misiunea de a aduce un impact în viața oamenilor din piețele emergente, prin tehnologie și antreprenoriat. Activitățile grupului acoperă peste 90 de ecosisteme create din inițiative  diferite, precum: Competiția Online Seedstars World, programe de accelerare, hub-uri (Seedspace), investiții de capital de risc și activități de fortificare a companiei.

Comentarii: 0  
 
TAGURI