Ion Ceban, despre activitatea din Piața Centrală: Toate normele sunt respectate
4 Iunie 2020 13:25
Primarul general Ion Ceban admite că Piața Centrală ar putea fi închisă, iar această decizie va fi luată de către Comisia Situații de Urgență în Sănătate Publică la nivel național, iar Primăria Chișinău nu poate face alt ceva decât să se conformeze decizie. Până atunci responsabilii vor face inspecții zilnice pentru ca toți să respecte măsurile etimologice impuse. 

Într-un live pe pagina sa de Facebook, edilul capitalei spune că a mers în această dimineață la Piața Centrală pentru a vedea cum sunt respectate regulile. „Fapt este că vânzătorii respectă regulile, măști, mănuși, distanță. Vizitatorilor la fel li se verifică termometria, fără măști nu se permite intrarea, și în piață prin intermediul difuzoarelor sunt anunțate acele reguli de respectare. Administrația îndeplinește toate măsurile de dezinfectare.  Grupul de lucru verifică piața pe parcursul zilei. La fața locului sunt polițiștii. Am solicitat astăzi suplementar ajutorul poliției care au reacționat imediat și au venit la fața locului mai multe echipaje dar și cu ministrul Voicu. Împreună cu administrația au inspectat piața. La fel sunt create grupuri mici de lucru care vor merge prin piață”, a declarat primarul. 

„Este imposibil să controlezi, deoarece eu personal de nenumărate ori am declarat că Piața Centrală este un loc unde se adună un flux extrem de mare de oameni și aici este problema. Și da, poate fi ca comisia națională să ia decizia de a sista activitatea pieței. Vom sancționa dur”, a punctat acesta.  

Ion Ceban a făcut un apel către locuitori ca să nu să se supună riscurilor. „Sa nu ajungem la situația că nu vom avea locuri în spitale.  Numărul cazurilor de îmbolnăvire crește. Noi putem deveni un focar de infecții crescând procentul de îmbolnăvire în capitală. Mai mulți angajați sunt testați pozitiv cu COVID-19. Este vorba de Direcția Locativ Comunală și Pretura Buiucani.  Toți sunt testați, dar riscul poate fi mare. Fiecare trebuie să fie conștient de acest lucru și precauți la maximum”, a precizat Ceban. 

Potrivit lui Ion Ceban, se va institui comisii intersectoriale la nivelul preturilor de sector pentru monitorizarea și verificarea îndeplinirii hotărârilor Comisiei extraordinare de sănătate publică a mun. Chișinău, a acțiunilor de sănătate publică și a prevederilor de control epidemiologic conform instrucțiunilor cu privire la măsurile de prevenire al infecției cu COVID-19, cu documentarea neconformităților și a materialului probatoriu pentru aplicarea sancțiunilor contravenționale sau penale, după caz.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI