Ion Ceban a cerut responsabililor din Primărie să monitorizeze probleme veteranilor din capitală
29 Mai 2020 15:00
Primarul general, Ion Ceban, a cerut responsabililor din Primărie să monitorizeze probleme veteranilor din capitală și să vină cu soluții în acest sens. Solicitarea vine după ce edilul a avut o întrevedere cu reprezentanții asociațiilor veteranilor din capitală. 

„Veteranii m-au informat despre problemele cu care se confruntă, în raport cu autoritățile administrației publice locale, inclusiv, cele privind neexecutarea hotărârilor de judecată privind asigurarea cu spațiu locativ a veteranilor, modificarea unor acte administrative, care ar permite redistribuirea unor spații locative acestei categorii de cetățeni, soluționarea problemelor de ordin locativ-comunal și atitudinea anumitor servicii de profil pentru problemele invocate de cetățeni”, a precizat Ion Ceban.

De asemenea, veteranii au vorbit despre beneficierea de servicii medicale gratuite, alocarea de spații nelocative, pentru necesitățile veteranilor, reparația de monumente, asigurarea funeraliilor gratuite pentru veteranii cu merite etc.

„Am invitat la discuții mai mulți reprezentanți ai municipalității, responsabili de domeniile, pentru care au fost invocate probleme și am solicitat să fie monitorizate unele situații pentru cazurile abordate, lucruri care pot fi rezolvate. Cât privește cu asigurarea cu spații locative, este o procedură mai complicată”, a punctat Ceban.

Edilul capitalei spune că astfel de ședințe vor avea loc periodic, pentru a veni în soluționarea problemelor veteranilor, care țin de competența administrației publice locale.

Comentarii: 0  
 
TAGURI