Ion Ceban a prezentat noul proiect privind amplasarea publicității stradale în Chișinău
22 Mai 2020 13:38
Un Proiect de regulament privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate şi afişaj în municipiul Chişinău, a fost prezentat astăzi de către primarul general, Ion Ceban, care împreună cu viceprimarul capitalei, Victor Chironda, au invitat jurnaliştii în una din cele mai aglomerate intersecţii din oraş, din punct de vedere al publicităţii stradale.

Documentul care urmează a fi înaintat în CMC, instituie noi norme, reguli, cerinţe, exigenţe şi restricţii pentru proiectarea, perfectarea şi coordonarea documentaţiei de proiect pentru autorizarea, construirea, amplasarea (montarea, demontarea) şi exploatarea mijloacelor de publicitate şi afişaj.

Potrivit primarului general, Regulamentul stabilește trei zone de amplasare a mijloacelor de publicitate:

1. Zona Ultracentrală

2. Zona de Publicitate Restrânsă

3. Zona de Publicitate Lărgită

,,În Zona Ultracentrală a municipiului intenţionăm să restricţionăm amplasarea tuturor panourilor publicitare. În cea de a doua zonă, va fi posibil amplasarea doar a unor tipuri de dispozitive cu reclamă şi doar în Zona de Publicitate Lărgită, spre periferiile oraşului, se va permite amplasarea mai multor panouri publicitare”, a menţionat Ion Ceban.

Edilul capitalei a mai subliniat că primăria Chişinău discută actualmente cu reprezentanţii companiilor de publicitate exterioară despre modalităţile de reorganizare a publicităţii stradale, asigurându-i că aceste măsuri vor fi luate treptat.

,,O mare parte din dispozitivele publicitare sunt nesigure, învechite moral şi necesită modernizare. Mai mult, numărul mare de dispozitive publicitare afectează traficul rutier şi lucrările de reparaţie şi construire a reţelelor inginereşti, ceea ce duce la pierderi şi la ridicarea costului lucrărilor. Procesul de amplasare mijloacelor de publicitate şi afişaj în municipiul Chişinău, trebuie reglementat şi gestionat eficient. Doar aşa oraşul va avea un aspect estetic, bugetul local va fi completat cu surse financiare. Ne dorim un oraş verde, curat şi amenajat”, a conchis primarul general, Ion Ceban.

Proiect de regulament privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate şi afişaj în municipiul Chişinău a fost publicat pe site-ul Primăriei Chişinău şi se află la etapa de discuţii publice.

De la începutul anului curent în capitală au fost demontate cca 600 de dispozitive publicitare, care au fost amplasate fără autorizaţie.

Comentarii: 0  
 
TAGURI