FOTO//Mici din carne de porc și mere aruncate în fața Guvernului
23 Octombrie 2014 16:37
3005 0 Inna Juminschi Democracy.MD
Protest în fața Guvernului! Organizația de tineret (OT) al PPRM a ieșit în fața executivului cu mici din carne de porc și cu mere. Ei au protestat împotriva Guvernului care nu întreprinde nicio măsură în problema embargoului la carne impus de Rusia.

Protest în fața Guvernului! Organizația de tineret (OT) al PPRM a ieșit în fața Executivului cu mici din carne de porc și cu mere. Ei au protestat împotriva Guvernului care nu întreprinde nicio măsură în problema embargoului la carne impus de Rusia.

Potrivit prim-vicepreședintelui OT PPRM, Maxim Braila, guvernul se aștepta la aceste embargouri, atunci când a decis să meargă spre semnarea Acordului cu UE, dar nu a întreprins nicio măsură pentru protejarea producătorilor autohtoni. Astfel, producătorii nu au unde să-și vândă produsele.

Liderul OT PPRM, Ian Lisnevschi, afirmă că problema este, de fapt, embargoul intern creat de guvernanți, nu cel extern.  Embargoul impus de Rusia arată, de fapt, slăbiciunea statului nostru și a guvernării. „ Republica Moldova importă carne de aproape 3 ori mai mult decât exportă. În 2013, Moldova a exportat produse în valoare de 18 mln de dolari și a importat de 42,8 mln USD. Nu este încurajată vânzarea pe piața internă a produselor autohtone. Sunt încurajate contrabanda și importurile care aduc câstig politicienilor”, a spus politicianul.  

Democracy.MD menționează că recent, Rusia a interzis importul de carne din Republica Moldova.

Restricțiile vor intra în vigoare de pe 27 octombrie, 2014.

 

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI