Ce au descoperit vameșii în automobilul unui moldovean
1 Mai 2020 16:00
Peste 80 de documente eliberate de autoritățile Republicii Moldova, Ucrainei și Bulgariei au fost depistate de funcționarii vamali de la Leușeni. Actele erau tăinuite între bancheta din spate și roata de rezervă ale unui Ford Galaxy, condus de un bărbat cu dublă cetățenie, moldovenească și bulgară, în vârstă de 39 de ani.

Cazul a fost înregistrat pe sensul de intrare în țară. Deși conducătorul auto a optat pentru Coridorul Verde, ceea ce presupune că nu avea bunuri de declarat, în rezultatul verificărilor, funcționarii vamali au depistat un pachet de polietilenă plin cu documente. Acesta conținea 83 de acte pe nume diferite: cărți de identitate, acte permisive, pașapoarte, certificate de stare civilă, cărți de asigurare.

Documentele au fost ridicate și vor fi transmise, conform competențelor, Poliției de Frontieră, pentru efectuarea expertizei tehnico-judiciare.

Dacă se va stabili că acestea sunt contrafăcute, șoferul riscă o amendă de până la 32.500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau până la 2 ani de închisoare.

 

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI