Americanii au luat cu asalt plajele, în ciuda faptului că SUA se apropie de un milion de cazuri de infectare cu coronavirus
27 Aprilie 2020 17:00
Mii de oameni au luat cu asalt plajele deschise din sudul Californiei, în ciuda faptului că Statele Unite ale Americii se apropie de un milion de cazuri de infectare cu noul coronavirus, scrie New York Times.

Vremea caldă din weekend i-a făcut pe oameni să ignore avertismentele autorităților și liderilor politici și să ignore măsurile anti-COVID. În Newport Beach și Huntington Beach, aproximativ 40.000 de persoane au ieșit la plajă.

În Los Angeles, în schimb, toate plajele au rămas închise.

„Nu vom lăsa un weekend să distrugă o lună de progres”, a scris primarul Eric Garcetti din Los Angeles pe Twitter. „În timp ce lumina soarelui este ispititoare, rămânem acasă pentru a salva vieți. Locurile pe care le iubim - plajele noastre, traseele de drumeție - vor fi în continuare acolo când se va încheia această criză. Și rămânând acasă, ne asigurăm că și cei dragi nouă vor rămâne alături de noi”.

Medicul Deborah Birx, coordonatoarea Comisiei anti-COVID, la Casa Albă, a declarat că americanii ar trebui să se aștepte ca măsurile de distanțare fizică să continue și în lunile următoare. „Distanța socială va fi impusă și în lunile de vară”.

În New York, guvernatorul Andrew Cuomo susține respectarea distanțării sociale, însă a adăugat că nimeni nu se poate aștepta ca oamenii să rămână în casă pe toată perioada verii.

„Avem nevoie de activități estivale în statul New York”, a declarat Cuomo. „Nu le poți spune oamenilor dintr-un mediu urban aglomerat, în cursul lunilor de vară, că “nu avem nimic pentru voi. Rămâneți în apartamentele voastre împreună cu cei trei copii”.

Comentarii: 0  
 
TAGURI