Un muzeu din Londra colectează obiecte care reflecta experiența directă a pandemiei
23 Aprilie 2020 16:00
Museum of London a demarat o campanie de colectare a unor obiecte care reflectă în mod direct felul în care pandemia de COVID-19 transformă societatea în care trăim, informează joi Press Association.

Curatorii doresc să strângă obiecte, precum mărturii personale, astfel încât generaţiile viitoare să poată privi retrospectiv şi înţelege aceste ''vremuri extraordinare''.

Muzeul a precizat că va colecta obiectele acum, dar că expoziţia în cadrul căreia vor fi prezentate publicului nu va avea loc în viitorul apropiat.

Beatrice Behlen, curator principal în cadrul muzeului, a menţionat că oamenii ar trebui să aibă în vedere păstrarea unor astfel de obiecte.

"Nimic nu e prea insignifiant'', a spus aceasta.

"Obiectul nu trebuie să arate extraordinar sau special, suntem interesaţi de semnificaţia sa".

"Deseori, când oamenii se gândesc la muzee, cred că obiectele pe care le posedă nu îndeplinesc standardele unui muzeu, dar noi avem inclusiv bilete de metrou, tot felul de lucruri".

Într-o expoziţie anterioară pe tema ameninţării potenţiale a unei epidemii, Museum of London a expus ţinuta de dimineaţă purtată de Regina Victoria după ce nepotul său a decedat de gripă rusească.

Viitoarea expoziţie va reflecta pustietatea oraşelor, felul în care interacţiunile sociale s-au mutat în spaţiul digital şi reacţiile tinerilor după închiderea şcolilor.

Curatorii caută de asemenea ''meme şi mesaje pe Twitter'' populare în această perioadă.

Maşina de tuns părul şi vopsea de păr - întrucât oamenii îşi aranjează singuri părul la domiciliu - desene înfăţişând curcubee, dar şi produse la mare căutare precum hârtia igienică s-ar putea număra printre exponate.

"Dacă în viitor ai vrea să le povesteşti oamenilor cum a fost, ce le-ai spune?", a precizat Behlen.

Comentarii: 0  
 
TAGURI