Disney+ a ajuns la 50 de milioane de abonaţi în lumea întreagă
9 Aprilie 2020 12:00
Platforma de streaming video Disney+ a ajuns deja la 50 de milioane de abonaţi plătitori în lumea întreagă, la cinci luni după lansarea sa în Statele Unite şi la două săptămâni după debutul ei în Europa, informează AFP.

„Suntem onoraţi că Disney+ este apreciată de milioane de persoane şi acest lucru este de bun augur pentru viitoarea noastră extindere în Europa de Vest, Japonia şi în toată America Latină în a doua parte a acestui an”, a declarat Kevin Mayer, preşedintele departamentului de activităţi directe cu consumatorii din cadrul grupului Disney, într-un comunicat publicat miercuri.

Platforma Disney+ a fost lansată în noiembrie în America de Nord, Olanda, Australia şi Noua Zeelandă.

Pentru un abonament de câţiva dolari pe lună, ea oferă acces la programe originale (inclusiv la noul serial "The Mandalorian", inspirat din universul francizei „Star Wars”), la peste 500 de filme şi la câteva mii de episoade ale unor seriale TV.

La începutul lunii februarie, platforma de streaming a grupului Disney avea deja 28 de milioane de abonaţi, depăşindu-şi propriile estimări, potrivit unei declaraţii făcute de fostul său CEO-ul, Bob Iger, care şi-a încheiat mandatul pe 25 februarie.

În ultimele două săptămâni, serviciul de streaming Disney+ a fost lansat în Marea Britanie, Irlanda, Franţa, Germania, Italia, Spania, Austria şi Elveţia.

În India, Disney+ are deja 8 milioane de abonaţi, pe care i-a fidelizat începând de săptămâna trecută, când noul serviciu a devenit disponibil pe platforma Hotstar.

Comunicatul grupului Disney nu menţionează pandemia de COVID-19, care a determinat autorităţile din numeroase ţări să emită dispoziţii ce prevăd izolarea la domiciliu a populaţiei, pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Timpul petrecut pe reţelele de socializare şi pe platformele online dedicate producţiilor de divertisment a cunoscut o creştere explozivă în ultimele luni, în contextul în care jumătate din populaţia de pe Terra se află în izolare la domiciliu.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI