Ceban: Piața Centrală se închide pentru o perioadă nedeterminată de timp
13 Martie 2020 11:30
Piața Centrală se închide pentru o perioadă nedeterminată de timp. Despre aceasta a anunțat primarul general al capitalei, Ion Ceban, în urma ședinței de astăzi a Comisiei municipale privind situaţiile excepționale, transmite democracy.md.

În urma ședinței s-a decis ca să fie intensificată campania informațională cu privire la măsurile de prevenire a COVID – 19. 

„Vom instala panouri informative la scară largă. Mesaje informaţionale vor fi plasate inclusiv pe ecranele mari LED, panouri mici, light boxuri şi la staţiile de aşteptare a transportului public, pe internet şi la TV”, a declarat Ceban.

De asemenea, Ceban a anunțat că în prevenirea răspândirii virusului de tip nou este închiderea pentru o perioadă Pieței Centrale din Chișinău. Acesta recomandă și altor piețe să facă același lucru.

„Sistăm activitatea cantinelor sociale şi vom asigura livrarea bucatelor acasă.

Limităm accesul la serviciile sociale în instituții și direcționăm spre suport la domiciliu.

Încercăm să motivăm trecerea magazinelor în regim online, livrare la domiciliu, achitare online, pentru ca oamenii să contacteze cât mai puţin.

Vom întreprinde acțiuni mai stricte de control în transportul public și cel privat, terenuri de joacă, sport, spatii publice în ceea ce priveşte dezinfecția.

Intenționăm ca cei mai buni profesori să înscrie cursuri pentru curricula națională pe clase și profiluri, de exemplu pe 2 săptămâni înainte.

În acest scop vom cere ajutorul Guvernului, misiunilor diplomatice şi ambasadelor acreditate la Chişinău”, a declarat Ion Ceban. 

Edilul capitalei spune că trebuie să fim precauți în contextul în care majoritatea cetăţenilor care se întorc de peste hotare, ajung mai întâi în Chişinău, prin intermediul curselor aeriene sau terestre, iar în capitală este concentrat un număr foarte mare de oameni.

 

 

 

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI