Primăria Chișinăui analizează 11 soluții pentru a elimina problema mirosurilor neplăcute de la stația de epurare
4 Martie 2020 16:15
În prezent, Primăria Chișinăui analizează 11 soluții pentru a elimina problema mirosurilor neplăcute de la stația de epurare. Acest lucru a declarat primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, în cadrul conferinței de presă de astăzi, transmite democracy.md.

Potrivit acestuia, există un plan de lucru aprobat și mai multe decizii luate în acest sens, iar săptămâna viitoare se va reuni un grup de lucru, care deja lucrează într-un ritm accelerat.

„În niciun oraș, de la Lisabona la Vladivostok, nu există așa ceva. Silt acumulat în lacuri ani de zile, geotuburi umplute cu silt nehidratat. Acesta este un dezastru de mediu - așa cum spun toți experții. Iar vina este a conducerii anterioare, poate este chiar o intenție rău intenționată”, a spus Ceban.

Potrivit primarului general, situația la stațiile de tratament din ultimii 12 ani este critică. Trei lacuri pentru depozitarea nămolului conțin aproximativ 500 de mii m3 de nămol. În plus, geotuburile, care erau o soluție temporară, acum depozitează aproximativ 58 de mii m³ de nămol. 

Ion Ceban a mai spus că a solicitat organelor de drept să identifice cei vinovați de situație și aducerea lor în fața instanței.

Comentarii: 0  
 
TAGURI